TEKNISK KONTROLL: Statens vegvesen hadde tirsdag ettermiddag teknisk kontroll ved Nybakk. Foto: Lars Akerhaug

Fem kjøretøy ble avskiltet på Nybakk

Fem kjøretøy ble avskiltet da Statens vegvesen hadde teknisk kontroll på E16 ved Nybakk tirsdag ettermiddag.

Statens vegvesen har jevnlige kontroller langs vegen for å sørge for bedre trafikksikkerhet for alle trafikanter. Visjonen er at alle skal komme trygt fram på norske veger, men kontrollene skal også bidra til å sikre konkurransevilkårene i bransjen, og yrkessjåførenes arbeidsvilkår.

Tirsdag ettermiddag hadde vegvesenet en slik kontroll på Øvre Romerike, og det var lette og tunge kjøretøy som ble kontrollert, mellom 15:00 og 21:30. Kontrollene ble holdt på E16 ved Nybakk, E16 Skibakk og E6 syd Jessheim trafikkstasjon. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

135 av 229 med mangler

Til sammen ble 142 tunge kjøretøy og 87 lette kjøretøy kontrollert. Av disse hadde 33 tunge kjøretøy og 14 lette kjøretøy bruksforbud. Det ble gitt ut fem overlastgebyr og 31 øvrige gebyr.

Fem tunge kjøretøy og tre lette ble anmeldt, og 77 tunge og 58 lette hadde skriftlige mangler.

På Nybakk ble fem kjøretøy avskiltet. I tillegg ble ett kjøretøy begjært avskiltet, men vegvesenet skriver at de fikk ordnet dette kjøretøyet på kontrollstedet.

MANGLENDE LASTSIKRING: En sjåfør ble stoppet for manglende lastsikring på Nybakk. Foto: Statens Vegvesen

Tre anmeldelser på én fører

På Skibakk ved Kløfta var det imidlertid flere bemerkninger. Blant annet skal føreren av en lastebil ha manglet førerrett, hadde ikke yrkessjåførkompetanse, og ha brukt en annen manns sjåførkort. Dette fikk han tre anmeldelser for.

En polsk mc-fører hadde inndratt førerrett i Norge, og brukte utenlandsregistrert kjøretøy. Dette ble rapportert inn til skatteetaten. I tillegg måtte en varebil omlaste på grunn av vekt, og en annen lett lastebil hadde overlast og måtte betale 5600 kroner for det.

DEKKSTREKK: Dekkstrekk var også en av bemerkningene på Nybakk. Foto: Statens Vegvesen

Én fører er også anmeldt til ADR, som behandler transport av farlig gods, for kjøring med etsende væsker. Både fører og transportør ble anmeldt.

Overlast og løse hjul

På Jessheim stoppet de et norsk vogntog som hadde et løst hjul på semitraileren. I tillegg hadde de tre sjåfører som kjørte forbi, som ble hentet tilbake.

Ellers stoppet de to biler med ukrainske biltransportere som for tunge på bilen. Der maks tillatte totalvekt var 3500 kg, ble det veid til 4000 kg. Dette var snakk om transportere av norske biler som skulle til Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den siste bemerkningen på Jessheim var at det ble gitt ut et gebyr på 11 000 kroner for overlast på en drivaksel. Maks vekt er 11 500 kg, og det ble målt til 13 700 kg.