VIL SAMLE FAMILIEN: Finstua på Myrvold har grønne vegger og stor støpejernsovn med krone på toppen. Den nye eieren håper stedet kan bli et samlingssted for hele familien. Foto: Jørgen Sørebø/Digit media

«Farmen»-huset er solgt: – Her skal jeg samle hele familien

Den unike eiendommen Myrvold i Vormsund er solgt. Den nye eieren vil ivareta huset fra 1890 omtrent som det er.

– Familien har stått på for at vi skulle få til dette, og jeg håper det blir et samlingspunkt for hele familien, sier den nye eieren til Raumnes.

Les også
Unik eiendom selges: – Ekte Farmen-følelse

Hun ønsker ikke å si så mye om eiendomskjøpet før overtakelsen 1. mai, men anonymt forteller den unge damen at hun kjenner godt til stedet og at hun ønsker å ivareta det omtrent som det er.

Noen moderniseringer, som bygging av bad, et mer moderne kjøkken og nytt elektrisk anlegg må imidlertid på plass for å tilfredsstille dagens standard.

IDYLLISK: Myrvold har idyllisk beliggenhet rett ved Nes kirke. Foto: Jørgen Sørebø/Digit media

Tida har stått stille

På Myrvold i Vormsund har nemlig tida stått stille i 100 år. Helt fram til bare noen måneder før han døde i 2013 levde Martin Mikkelsen et helt vanlig liv på eiendommen. Det vil si et liv slik han var vant til fra oppveksten med mor, far og tre eldre søsken i 1920- og -30-årene.

Les også
Boligprisene steg med nesten ti prosent

Han lagde all mat på den vedfyrte svartovnen og greide seg med utedo og kaldt vann i krana på kjøkkenet.

Elektrisitet og innlagt kaldt vann er så å si eneste modernisering som er gjort i boligen siden den ble bygget rundt forrige århundreskifte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GAMMELT KJØKKEN: Kjøkkenet står omtrent slik det gjorde da huset ble bygget rundt forrige århundreskifte. Foto: Jørgen Sørebø/Digit media

Under takst

Myrvold var tidligere et småbruk, men etter at jordvegen ble skilt ifra og solgt, består eiendommen nå av et tun på tre mål med bolighus, låve og snekkerverksted. Bolighuset er på 108 kvadratmeter og inneholder kjøkken og to stuer i første etasje og to soverom i andre etasje.

Les også
Selger det gamle aldershjemmet

I november ble eiendommen lagt ut for salg, og interessen var stor. I romjula ble selger Audun Wahl og den nye eieren enige. Eiendommen ble solgt for 2,3 millioner kroner, 200 000 kroner under takst.

Den nye eieren er vokst opp i Nes og kjenner stedet godt.

Betyr mye for familien

– Bestemor gikk på søndagsskole der og en grandonkel jobbet for Martin i sin tid. Vi var alltid hos Martin i jula, forteller hun.

DET BLÅ ROMMET: I andre etasje er det to soverom, begge med støpejernsovner. Foto: Jørgen Sørebø/Digit media

Hun mener stedet har stort potensial, men innser at det må gjøres en del før hun kan flytte inn.

– Man må gå litt tilbake i tid, og jeg ønsker på ivareta det mer eller mindre som det er, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun forklarer at det betyr mye for hele familien at hun har kjøpt stedet.

– Jeg håper det blir et samlingspunkt for hele familien, sier hun.