annonse

Fant granat i hagen

I hagen til en kvinne i Nes dukket det opp en gammel granat på over én meter

  • Erik Røseid

Tv 2 omtalte fredag kveld et dramatisk granatfunn i en hage i Nes kommune. Forsvaret ble tilkalt for ta hånd om den ukjent gjenstanden.

– Naboen har drevet og planert hagen sin og fylt den opp med jord. I det lasset har det tydeligvis kommet med en granat, ser Torgeir Solbakken, som er naboen til kvinnen som fant gjenstanden, til TV 2.

– Det var personell fra Forsvarets Ammunisjons- og EOD (Explosive Ordnance Disposal) skole som utførte arbeidet og undersøkte hvilken type det kunne være, hvilken type tenningsmekanisme den hadde, hvordan den var skrudd sammen og hvorvidt den var transportsikker eller ikke. Dette gjorde de med hjelp fra blant annet et røntgenapparat, sier Orlogskaptein ved Forsvarets operative hovedkvarter, Wiggo Korsvik, til TV 2.

Raumnes oppdaterer saken

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse