LYKKELIGE BOLIGEIERE: Jesper Baukop Olsen og Josefine Paulsen fant drømmeboligen på Årnes. Foto: LARS AKERHAUG

Fant boligdrømmen på Årnes: – Man får veldig mye mer for pengene

– Det var litt tilfeldig, sier Josefine Paulsen, som sammen med forloveden Jesper Baukop Olsen fant drømmeboligen på det nye boligfeltet Drognesjordet.

Hun forteller at det har vært en slags «hobby» for henne å kikke på eiendommer på Finn.

– På påskeferie dukket det opp en annonse for det nye boligfeltet og det unge paret fant ut at «dette har vi jo faktisk råd til», sier Josefine.

Paret gikk fra toroms i Oslo til å få hvert sitt hobbyrom.

– Her kunne vi bygge noe helt nytt og få det tilpasset våre ønsker, noe vi aldri hadde sett for oss å få til på første felles boligkjøp, forteller Jesper.

Dermed tok paret med seg flyttelasset og la bak seg høye kvadramteterpriser i hovedstaden til fordel for mer plass og nærhet til familien.

Josefine forlot en leilighet hun eide i Oslo, mens Jesper fikk seg en fot innenfor boligmarkedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har bodd i leiligheter helt siden jeg har flytta ut hjemmefra og fant ut at jeg hadde jo råd til et helt stort lån, særlig når jeg skulle flytte sammen med Josefine og vi begge er ferdig utdanna og straks skulle begynne å jobbe.

De flyttet til Drognesjordet, der det er mulig å få helt nye boliger over 100 kvadratmeter, til en pris på mellom fire og fem millioner.

Pendler til Oslo

Jesper forteller at pendleravstanden ikke skremte ham, mens Josefine var litt mer skeptisk. Likevel endte han med å få seg jobb i Årnes, mens Josefine pendler til hovedstaden.

– Jeg er i Oslo hver dag. Så hvis jeg har lyst til å spise på restaurant så gjør jeg det før jeg drar hjem. Men ellers er det deilig at det er litt rolig når man først er hjemme og at man kommer seg unna ståket i byen.

Også Jesper, som opprinnelig er fra Eidsvoll, er fornøyd med det nye livet på landet. Han har også fått jobb som advokatfullmektig i Årnes, mens Josefine pendler til jobben i Forsvaret i Oslo.

– Jeg er også veldig komfortabel med livet her. Jeg har kort vei til jobben, har god plass hjemme og det er stille og rolig, sier Jesper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og kanskje aller viktigst:

– Vi hadde mulighet til å få katt!

LYKKELIGE BOLIGEIERE: Jesper Baukop Olsen og Josefine Paulsen fant drømmeboligen på Årnes. Foto: LARS AKERHAUG

Kan få åtte ganger større bolig

Salgssjef Hans Andrew Rode-Hæhre i Eiendomsmegler1 på Årnes viser til at kvadratmeterprisene enkelte steder i Nes kan være betraktelig lavere enn i Oslo. Akkurat nå selger han et hus i Skogbygda på 250 kvadratmeter med en prisantydning på 3,9 millioner, noe som gir en kvadratmeterpris på 15.000. Til sammenlikning kan kvadratmeterprisen i Oslo ligge på 100.000 per kvadratmeter.

Så du kan med andre ord få åtte ganger større bolig. Og du kan få en ny enebolig til nesten halve prisen av hva du får i Oslo, sier Rode-Hæhre, som mener at det kan være en vel så god investering å kjøpe i Nes som i mer sentrale strøk.

– Verdistigningen stiger i takt med resten av landet også på Årnes og på Romerike, og vi har økt mye de siste årene, sier han.

Bransjen har merket pågang av folk fra Osloområdet som under år med korona og nedstenging har søkt seg fra hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da alt ble stengt så var det en del som så at de klarte seg fint uten hamburger, café og øl rett rundt hjørnet. I tillegg får du mer plass og natur, sier eiendomsmegleren.

KUNDER FRA OSLO: Hans Andrew Rode-Hæhre merker etterspørsel fra folk i Stor-Oslo som vil bo på landet. Foto: Guro Skjelderup