POSITIV TEST: En nesbu fikk denne uka påvist korona-smitte. Dette er det 23. smittetilfellet i Nes. Foto: Trond Rasmussen

Ett nytt koronatilfelle i Nes

Torsdag ble det påvist ett nytt tilfelle av koronasmitte i Nes.

– Vi har fått påvist et nytt tilfelle i dag. Smittesporing pågår, sa kommunikasjonssjef i Nes kommune, Elin Brede Kristiansen, til Raumnes torsdag.

Dette smittetilfellet kom dagen etter at kommunen på sin nettside meldte at det ikke var noen syke med påvist korona i Nes. Totalt har Nes 23 bekreftede tilfeller av korona, og av disse er 22 friskmeldt. Fram til torsdag denne uka hadde det ikke vært påvist nye tilfeller av korona siden 25. juli.

Flere skal testes

Nasjonale myndigheter innførte onsdag denne uka nye retningslinjer for testing av koronasmitte. Disse retningslinjene gjelder også i Nes.

– Endringen innebærer at det skal legges til rette for at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 bør få anledning til å teste seg uten en legevurdering i forkant, forklarer Brede Kristiansen.

Hun opplyser at dette gjelder alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19 og alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i rødt eller gult land de siste 10 dagene.

Koronatelefonen åpner igjen

– Vi følger de nasjonale kriteriene for hvem som skal testes. Ved kapasitetsutfordringer gjøres det prioriteringer i henhold til liste utarbeidet av Folkehelseinstituttet for hvem som bør testes, forklarer hun.

Dersom du mistenker at du er smittet kan du ringe Nes legevakt for å gjøre en avtale om test. Testing utføres i hovedsak mandag, onsdag og fredag etter forhåndsavtale.

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid i perioder med stor pågang, sier Brede Kristiansen.

Hun opplyser i tillegg at kommunens koronatelefon skal åpnes igjen etter ferien på mandag. Her svarer helsepersonell på spørsmål.