LA PLAZA: Roula Tato, daglig leder på La Plaza, håper på flere kunder mot sommeren. Foto: Amanda Tandberg

Ett år siden La Plaza åpnet dørene: – Vi har tapt mye penger

I dag, fredag, er det ett år siden Roula Tato og Bjørn Lensnes kunne åpne dørene til La Plaza.

Etter et år preget av koronarestriksjoner og sykdom, kan ikke eier og daglig leder ved La Plaza, Roula Tato, juble over enorm omsetningsvekst.

Les også
Endelig kan gjestene komme: – Vi er veldig spente

Korona har preget trafikken

Det som startet veldig bra ved åpningstider, tok en helomvending da koronaviruset blusset opp igjen i september/oktober med påfølgende skjenkestopp.

– Det begynte veldig bra da vi åpnet, og det var en god sommer med mye trafikk, men det sa raskt stopp da koronaen blusset opp i høst, sier Tato.

Julen så bra ut før dette, og La Plaza hadde fått inn flere julebordbestillinger. Da skjenkestoppen kom, kom også avbestillingene, og desember til februar ble noen triste måneder for restauranten.

– Vi tapte så mye penger disse månedene, sier Tato, som legger til at de har gått minst én million kroner i minus.

For å redde seg litt inn i den vanskelige perioden, hadde de blant annet tilbud på takeaway og ekstra tilbud i restauranten enkelte dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Kundene forsvant med skjenkestoppen: – Vi har tapt nærmere en million

– Dette gjorde vi ikke bare for oss selv, men også for alle andre. Vi visste at det var flere enn oss som hadde høye utgifter i denne perioden, også privatpersoner.

– Hjalp tilbudene noe?

– Litt, vi fikk inn en del flere takeaway-bestillinger.

Sesongavhengig

Tato hevder at antallet kunder avhenger veldig av årstidene. I vintermånedene opplevde de generelt lite trafikk, mens nå når det nærmer seg sommer, kommer kundene tilbake.

– Det er definitivt flest folk her på vår og sommer. Folk liker å sitte ute og spise, fastslår Tato.

Hun forteller at det både er faste og nye kunder som kommer innom, men at hun hadde håpet på at de faste kundene også kunne ta turen oftere innom om vinteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har en del faste gjester som er her alt fra en gang i uka til en gang i måneden, men det er stort sett i vår- og sommermånedene. Vi hadde kanskje håpet at de faste gjestene skulle komme oftere i vintermånedene også, sier eieren, og legger til:

– Det er mange av de faste som kommer innom og sier at de håper at vi ikke blir nødt til å stenge ned, men da er vi jo avhengig av at folk kommer og spiser hos oss.

Foreløpig er ikke Tato redd for å måtte stenge ned, og ser optimistisk på framtiden, som forhåpentligvis er mye mindre preget av restriksjoner og smittefare.

Gjestene virker fornøyde, og det motiverer gjengen på La Plaza.

– Jeg vil si at 99 prosent av tilbakemeldingene vi får på både mat og service er veldig gode, men det er jo alltid slik at noen ikke er fornøyde. Det er umulig å glede alle, men vi lytter til tilbakemeldingene, sier Roula.

Blant annet har det vært stor etterspørsel for at de skal få indrefilet på menyen. Dette har de lyttet til, og dette er per nå den mest populære retten på menyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Quiz, karaoke og fest

På grunn av skjenkestoppen måtte nattklubben også stenge. Til glede for festglade sjeler, kommer nattklubben på La Plaza, Club Plaza, til å åpne igjen i slutten av mai.

– Vi er litt usikre på akkurat når vi begynner med nattklubben igjen, men vi tenker å prøve oss på hver lørdag fra slutten av mai, sier Tato.

MANGE PLANER: Restauranten har lagt planer for morsomme aktiviteter i månedene framover. Foto: Amanda Tandberg

I tillegg til at nattklubben åpner, ønsker gjengen på La Plaza å arrangere quiz og karaoke annenhver fredag.

– Det er mange som har etterspurt sånne aktiviteter, så vi tenker å teste det ut. Vi regner med at vi begynner med det annenhver fredag en gang etter 17. mai, sier Tato.

Greske temafester med greske dansere står også på blokka, og Tato og resten av gjengen håper å få gjennomført dette i løpet av sommeren.

Ellers holder restauranten åpent på 17. mai og under årets Årnesdager, og til sistnevnte ønsker de å skaffe en DJ til en ordentlig fest.

– Vi har jo store planer, og håper inderlig vi får gjennomført dem. Alt koster jo penger, så vi satser og håper på at nesbuene ønsker å støtte det lokale, så vi får gitt disse planene tilbake til dem, sier Tato.