HANDLET BARNEKLÆR: Natalie Arnevik fra Årnes handlet barneklær av Irene Martinsen i boden langs Rådhusgata fredag ettermiddag. Foto: Tommy Simon Norum

Et uanmeldt smyg-marked dukket opp i sentrum

Et lite smyg-marked dukket uanmeldt opp i Årnes-gatene fredag ettermiddag. Noen lokale boder skapte en marked-liknende stemning, og selgerne dukker opp i bygdesenteret i morgen også.

– Vi ønsker å utvide Årnes med noen ekstra selgere og et lite utvalg, sier Bente Hognestad i Årnes handels- og næringsforening.

I Rådhusgata var det fredag ettermiddag mulig å kjøpe både barneklær, spekemat, honning og et lite utvalg lokale produkter, fra de tre-fire bodene som dukket opp utenfor Amfi Årnes. Det hele var uannonsert på forhånd, slik at det ikke skulle bli for mye folk med tanke på smittevernhensyn.

Hognestad forteller at det blir litt ekstra i bygdesenteret i morgen også, uten at hun vil røpe for mye med tanke på koronasituasjonen.

MARKED I SENTRUM: Et lite marked fant sted på Årnes fredag ettermiddag. Det hele var uannonsert slik at det ikke skulle dukke opp for mange, og da Raumnes var innom var smittevernet godt ivaretatt. Foto: Tommy Simon Norum

– Det blir blant annet gratis bingo i Trekanten park, og et band som spiller. I tillegg ønsker vi å utvide tilbudet med noen ekstra selgere, forteller Hognestad litt hemmelighetsfullt.

Natalie Arnevik var en av kundene som var innom og handlet barneklær av Irene Martinsen, som driver Irenes håndarbeid.

Både utstillere og kundene synes det var fint å kunne ha noe som minnet om og liknet på et marked igjen, men tok samtidig smittevernet på alvor. Det er tydelig at mange savner markedsdager og sosiale samlingspunkter.