FÆLE STØLLER: Trond Eng (f.v.), Nils Oscar Ottesen og Øivind Roos drar rundt med humorshowet «Støller i telt». Torsdag besøkte de festivalteltet under årets Brød & Cirkus.

Et støllete show dro fullt telt i regnværet

Det spilte ingen rolle om regnet øste ned da «Støller i telt» gjestet festivalteltet. Da ble det fullt telt, og støllete, det ble det.

– Jeg skal fatte meg i korthet, eller korte meg i fatthet. Jeg har tatt med meg trekkspillet også. Beklager, sa Øivind Roos, som hevet at det ikke finnes ei så dårlig låt at den ikke kan bli verre på trekkspill.

FRESKE POENGER: Med seg til Årnes hadde Øivind Roos tatt med seg freske poenger, som han i kjent stil serverte publikum på rekke og rad.

Av de tre selvoppnevnte «støllene» var Roos først ut i festivalteltet under den første dagen av Brød og Cirkus. Han serverte vitser og skrøner fra Eidskog og omegn, før han ga mikrofonen videre til stølle-kompanjong Nils Oscar Ottesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har vøksi opp på Disi. Eller je voks itte opp så mye da, men det je har vøksi opp har je gjort på Disi, innledet Ottesen.

Som Odøling synes han det var stas å få komme til Årnes, og «Støller i Telt» har de siste årene nærmest vært fast innslag under matfestivalen.

– Her fikk vi komme backstage, mens i odalen kaller dom det bare bak scena, sa Ottesen, som med freske historier fikk publikum til å både le og kjenne seg igjen.

FULLT TELT: Det ble fullt telt da "Støller i telt" kom til årets matfestival.

Mindre latter ble det ikke da Trond Eng entret scenen, og gestaltet en figur som hadde store problemer med stamming. Han fortalte at han dro på busstur med stammeforbundet, men at spørsmålene tok så lang tid at ingen fikk se blomstringen i Hardanger før det ble mørkt. Eng klinket også til med ei fiskehistorie fra Kongsvinger, og det er ikke umulig at han la på så han var sikker i den freske gjenfortellingen.

– Du veit at alle gutter liker å fiske, sa Roos, før han fortsatte:

– Det er eineste gongen at kjerringa sier «Å det var en stor en».

Publikum brøt nok en gang ut i latter, og en times gråvær fikk raske bein å gå på. «Støller i telt» leverte et show med trekkspill, litt allsang og mye godt gammaldags stølleri.