annonse

Et godt utgangspunkt for ny ungdomsskole i Vormsund

Vinnerforslaget
Vinnerforslaget: Dette er vinnerforslaget fra Vindeggen. Flerbrukshallen blir her liggende der den nedlagte barneskolen ligger i dag.
Innendørs
Innendørs: Her en illustrasjon på hvordan Vindeggen vil ha det innendørs i den nye skolen.
Området
Området: Slik blir den nye skolen liggende på skoleområdet.

En enstemmig jury har kåret en vinner blant de tre innsendte forslagene til ny ungdomsskole i Vormsund.

Jan Erik Hæhre

- Juryen har pekt ut prosjektet til Vindeggen Arkitekter AS som vinner. In Situ landskapsarkitekter AS har bidratt i arbeidet til Vindeggen, opplyser Jan Roar Eilertsen, leder av prosjektkontoret i Nes kommune. han har selv ledet juryen.

Juryen berømmer alle de tre forslagene for å holde høyt nivå. De landet til slutt på Vindeggens forslag.

Tre forskjellige forslag

- Konkurransens kompleksitet har gjort det nødvendig for deltakerne å foreta valg av fokus, og det er innlevert tre ganske så forskjellige forslag, sier Eilertsen.

En av hovedgrunnene til at juryen til slutt endte med Vindeggens forslag, er at vinnerbidraget skal være et utgangspunkt for det videre arbeidet med skolen. Det er med andre ord ikke sikkert det blir helt slik som forslaget.

Gir beste mulighet

- Dette prosjektet gir også best mulighet til videre bearbeidelse med skole, elever og andre brukere, uten at hele konseptet endres betydelig. De to andre forslagene gir ikke det samme spillerommet innenfor deres konsept, konstaterer Eilertsen.

Vinneren av konkurransen blir altså med videre i prosjektet der det skal utarbeides underlag til anbudskonkurranse for en totalentreprise som sendes ut våren 2018.

Rive midtfløyen

I Vindeggens forslag beholdes fasaden ut mot E16, men de har valgt å rive midtfløyen i det eksisterende bygget. Dette erstattes av et moderne bygg med glassfasade. Det nye midtbygget vil være høyere enn de eksisterende fløyene, og vil ifølge juryen «annonsere skolen på en fin måte».

- Det viser også tydelig at dette er et moderne, nytt skolebygg, sier Eilertsen.

Hall på øverste flate

I Vindeggens forslag skal idrettshallen bygges der dagens nedlagte barneskole ligger.

De to andre forslagene kom fra Gasa og bar bakke, med forslaget 1-2-TRE, samt PIR II arkitekter med forslaget VUS UP.

Juryen har bestått av Eilertsen, Dorte Landmark, Lillestrøm Arkitekter, Ingar Døhlen, kommunalsjef og prosjekteier, Kjell Øygard, rektor VUS, Christine Wist, landskapsarkitekt og biblioteksjef, Ståle Kjone, politisk representant og Trond Hordnes, verneombud Vormsund ungdomsskole.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse