TO PÅ TOPP: Endre Aas Gulbrandsen, lærer, løp 11 runder, og Ingeborg Stokker Aksdal, elev, løp 12 runder.

Endre og Ingeborg løp lengst for Kreftforeningen: – Gøy å gjøre det til en konkurranse

Tirsdag løp elever og lærere fra Hvam videregående skole for Kreftforeningen, i anledning aksjonen «Krafttak Mot Kreft». Både strømbånd og ren kondisjon bidro til penger i kassa.

36 lærere og elever løp tirsdag for å samle inn penger til Kreftforeningen, for å kickstarte årets Krafttak Mot Kreft.

36 STARTENDE: 36 personer, både elever og lærere, var med og løp for Kreftforeningen.

Konseptet denne dagen var at de skaffet seg sponsorer, som støtter med et visst beløp per runde de løper. Hver runde er mellom 500 og 600 meter, og de løper i 30 minutter. Her var det altså om å gjøre å løpe flest runder på en halvtime, for å samle inn mest mulig penger til Kreftforeningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Én lærer og én elev på topp

Det var til slutt elev Ingeborg Stokker Aksdal og lærer Endre Aas Gulbrandsen som løp lengst, med henholdsvis 12 og 11 runder. Det tilsvarer altså mellom seks og sju kilometer på hver av dem.

FØLGER MED: Maja Engebretsen Sæter (t.v.) og russepresident Tuva Skjedsvold Johansen holdt kontroll på hver løpers runder.

– Det var gøy, men slitsomt, sier Endre når han passerer målstreken etter ellevte runde, men er tydelig på at det var verdt det.

Da han meldte seg på, førte han opp en spons på 50 kroner per runde.

HEIAGJENG: F.v. Sindre Thomasen, Joakim Derås og Viktoria Iseby var heiagjeng, med flagg og hjemmelaget motivasjonsplakat.

– Jeg bare skrev opp 50 kroner egentlig, så da må jeg bare finne noen som kan betale det, ler han.

Ingeborg var ved godt mot alle rundene, og syntes også det var gøy.

GA ALT: Ingeborg Stokker Aksdal (19) ga alt og løp 12 runder.

– Det var gøy! Det er gøy å gjøre det til en konkurranse, for det elsker jeg, sier hun.

Hun forteller at hun hadde mange sponsorer med lite beløp.

– Jeg regner med at det ble til sammen cirka 20 kroner per runde, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KAKESALG: Det ble også solgt kaker, og gitt ut gratis boller til løperne. F.v.: Mariama Hold Diallo, Mille Lindås, Ine Amalie Fjær, Thea Silverflod Eriksen, Nicolay Johansson, Tuva Skjedsvold Johansen og Maja Engebretsen Sæter.

Man kan altså anslå at de to til sammen samlet inn 1610 kroner til Kreftforeningen.

Ett støt per 150 kroner

Samtidig var det noen som deltok, men som følte de ikke kunne klart mange nok runder til at det ga utslag. Lærer Karl Daniel Ekker valgte derfor en litt utradisjonell vri på det hele. Han hadde nemlig strømbånd på ankelen hele løpet, som ble styrt av elev Leo Aspholm.

STØT: Leo Aspholm (t.h.) sørget for å gi støt til Karl Daniel Ekker underveis. Her med Marie Garsjø.

– Jeg gir ham støt hver gang noen vippser 150 kroner, flirer Leo, som fornøyd står med fjernkontrollen.

Og det var ikke få ganger Karl Daniel kom haltende og ropende inn til ny runde. Flere ganger vippset elever og lærere 150 kroner, og Karl Daniel fikk smake på det.

SMERTE: Lærer Karl Daniel Ekker (t.h.) fikk støt av elev Leo Aspholm hver gang noen vippset 150kr til Kreftforeningen. Det ble noen støt på læreren.

– Jeg kan ikke løpe, så jeg tenkte jeg måtte bidra på andre måter. Jeg angrer litt, sier Karl Daniel, men fastslår at det er verdt det.

Ice Bucket Challenge venter

Russepresident Tuva Skjedsvold Johansen er fornøyd med engasjementet, og glad for at såpass mange ønsket å være med. Tirsdag samlet de inn ca. 6500 kroner.

FORNØYD: Russepresident på Hvam vgs., Tuva Skjedsvold Johansen, var veldig fornøyd med dagen.

– Vi har foreløpig fått inn 6500 kroner, men det er fremdeles folk som vippser. Så nå må russestyret gjøre Ice Bucket Challenge, sier Tuva.

FØRSTE DELMÅL NÅDD: Nå må russestyret gjennomføre Ice Bucket Challenge, siden de foreløpig har fått inn over 5000 kroner. Beløpet som kommer inn på torsdag legges oppå dette. Det var fjorårets russestyre som lagde lista, og årets russestyre har valgt å fortsette tradisjonen.

Etter bare dette løpet er første mål på lista over ting russestyret må gjennomføre, nådd, men de er langt fra ferdig. Beløpene som kommer inn de neste dagene, og på torsdag, når Hvam skal være bøssebærere på Tomteråsen og Neskollen, legges i potten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

UTKLEDNING: Noen benyttet anledning til å skille seg litt ut. F.v. Maia Sofie Æsøy. Vibeke Fongen, Ava Hunstad, Silje Lunde og Miranda Skurdal.

– Det verste vi må gjøre er å ta tatovering, sier russepresidenten.

Nes videregående skole gikk rundt med bøsser tirsdag, og tok for seg store deler av kommunen. Hvam videregående skole tar altså for seg Neskollen og Tomteråsen førstkommende torsdag.

ENGASJERTE: Det var en ivrig gjeng før startskuddet gikk. Her er både løpere og tilskuere samlet.