ENDELIG PUBLIKUM I VORMSUND: F.v.: Nora Alstad Quille (13), Anna Sofia Aas (13) og Hanna Klich (13) på R & Å Håndball J2009, har ventet lenge på dette.

Endelig kan jentene spille med publikum i Vormsund: – Får mye mer motivasjon

For en drøy uke siden var tribunen i Vormsundhallen på plass. Dette har jentene på R & Å Håndball J2009 ventet på.

Det er god stemning når Raumnes ankommer Vormsundhallen søndag. Denne dagen er det flere lokale oppgjør, og den nye tribunen er fylt til randen. Familie og venner har kommet for å heie fram jentene, og dette for første gang med ordentlige sitteplasser.

– Fint å ha noen som heier på oss

– Det var både kjedelig og trangt da det bare var noen benker langs veggen, sier Nora Alstad Quille (13), som spiller håndball for R & Å J2009.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nå kommer tribunen i Vormsundhallen: – Har vært veldig etterlengtet

Lagvenninnene Hanna Klich (13) og Anna Sofia Aas (13) er enige. De tre jentene har ventet lenge på at flere familiemedlemmer kan komme og heie på dem når de spiller kamper i Vormsundhallen.

– Det er veldig fint å ha noen som heier på oss, sier Klich.

Gir mer motivasjon og variasjon

Jentene legger til at det blir mye bedre stemning i hallen når det er mange publikummere.

– Vi får mye mer motivasjon når vi har noen som heier på oss, og som lager god stemning, sier Aas, og jentene kan røpe at det både har vært kubjeller, plystring og heiarop i ekte håndballsånd denne dagen.

Generelt er jentene fornøyde med at de nå har flere arenaer å spille kamper på. Håndballaget består av jenter fra flere steder i kommunen, og fra både Runni og Vormsund ungdomsskole. Derfor synes de det er fint at det er flere haller å spille i.

– Det er veldig fint med litt variasjon, spesielt siden vi bor forskjellige steder, sier Aas.

Les også
Tufteparken på Neskollen er åpen: – En park for alle

Flere ønsker å spille håndball

Trener for J2009, Espen Ringstad, forteller at de er veldig fornøyde med Vormsundhallen i sin helhet, og at det toppet seg med tribunen.

FORNØYDE: Jentene, her med trener Espen Ringstad, er veldig fornøyde med at de får mer variasjon med de nye hallene.

– Det er veldig fint for publikum også, at det er en ordentlig tribune å sitte på. Det er mange foreldre og besteforeldre som ønsker å se barn og barnebarn spille. Med tribunen får man bedre oversikt, og det setter en bedre ramme for kampen, sier han, og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er veldig fornøyde med hallen. Vi kan bruke mer tid på håndball, og når også hallen på Auli kommer, vil tilbudet i Nes bli veldig bra.

Ringstad forteller at det i år har vært rekordmange som ønsker å spille håndball.

– Vi er 26 spillere på jenter 2009 nå. Det er veldig moro at det er så mange som vil spille håndball, sier han.