NY CHATTJENESTE: Fem helger framover tilbyr Metallheads Against Bullying en gratis chattetjeneste for noen som trenger en å snakke med. Leif Munkelien håper tilbudet blir en suksess. Foto: Privat

En metallhead å snakke med: – For folk med utfordringer

Denne helga og fem helger framover tilbyr Metallheads Against Bullying en åpen og gratis chatfunksjon. – Det er åpent for alle som trenger noen å snakke med, sier Leif Munkelien.

– Det er ingen kriterier. Man er anonym, og det er en chat for folk med utfordringer eller som bare trenger en å snakke med. Det er mange som sitter alene, spesielt i koronatida, sier Leif Munkelien, som siden 2015 har drevet Metallheads Against Bullying (MAB).

MAB er en anti-mobbeorganisasjon og er den eneste av sitt slag innen rock og metall-miljøet. Flere store navn innen rock- og metallmiljøet bruker MAB-T-skjorter både på og utenfor scenen, blant andre Rob Halford fra Judas Priest, Niclas Engelin fra In Flames, og Michael Poulsen fra Volbeat.

Les også
Tatovering for å flytte blikket bort fra arrene

En testperiode

Nå ønsker MAB å starte en ny tjeneste for å hjelpe mennesker som sliter. Derfor åpner de en ny chat-funksjon på sine hjemmesider against-bullying.no.

– Målet er å utvide tilbudet vårt og tilby noen å prate med. Vi har merket etterspørsel etter en slik tjeneste, sier Munkelien.

Les også
Munkelien vant publikumsprisen

Han presiserer at alle henvendelsene er anonyme. Forrige helg gjennomførte de en test av systemet, og videre skal de ha tilbudet åpent lørdag og søndag i fem uker framover.

– Vi har med fem personer som svarer på henvendelsene, som alle er personer med egenerfaring på forskjellige områder. Åpningstiden blir fra elleve til elleve, selv om vi ikke avslutter midt i en samtale. Vi tilpasser oss etter behov, sier Munkelien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– Selvskading foregår helt ned i barneskolealder. Den yngste vi har vært borti var seks år gammel

Mange følgere

Etter fem uker håper Munkelien å utvide åpningstidene, dersom interessen er høy nok.

– Vi fikk testet tilbudet i jula og fikk tre-fire henvendelser. Nå ønsker vi å gå bredere ut og se hvordan responsen blir, sier Munkelien.

Metallheads Against Bullying har 11 500 følgere på Facebook, 2500 på Instagram, rundt 1000 på Snapchat og 1200 på TikTok. Det har vært stille i koronatiden med en god del mindre reising og promotering.

– Vi har fått gjennomført flere en-til-en jobber, og MAB treffer mange forskjellige mennesker i alle samfunnskategorier, sier Munkelien.