annonse

- En borgerplikt å se Nesrevyen

Revygjengen i årets Nesrevy "Nes på Nytt" er klare til premiere førstkommende fredag. Bak fra venstre
Revygjengen i årets Nesrevy "Nes på Nytt" er klare til premiere førstkommende fredag. Bak fra venstre: Lene Kulsrud, Stian Lauritsen, Thorolf Rudolfsen, Magnus Rotnes Kristoffersen, Karianne Bråtebekken, Thomas Skou Dale, Anne-Line Finstad og Even Finsrud (instruktør) Foran fra venstre: Marianne Injer (revysjef), Kari Engh Nyjordet, Mirjam Fredriksen, Leif Kulsrud (revysjef) og Adrian Finstad Nilsen.Alle (Foto: Tommy Simon Norum)
Øvelse
Øvelse: Her øver (f.v.) Magnus Rotnes Kristoffersen og Adrian Finstad Nilsen, som får innspill fra instruktør Even Finsrud.
Dansere
Dansere: Janniche Guttulsrud (f.v.) og Monica Løntjern er dansere i årets Nesrevy. Monica er også koreograf.

Årets revygjeng tar nå siste finpuss. Fredag er det premiere på årets Nesrevy "Nes på nytt".

Tommy Simon Norum

Nes kulturhus

- Nå bor vi her i kulturhuset mer eller mindre. Vi flyttet inn på torsdag, og for mange er det rett hit etter jobb, sier revysjef Marianne Injer.

Fredag er det premiere på årets Nesrevy, og nå øves det intenst hver dag.

- Det er nå vi begynner med skikkelig gjennomgang av sketsjene. Vi har ledd mye under gjennomgåingen og har veldig troen på årets revy, forteller Injer.

En lang prosess

De første skrivemøtene startet i april, og før sommeren ble det tre skrivemøter. Etter sommeren har skuespillerne øvd hver onsdag i tillegg til en lørdag og en søndag.

- Totalt blir det fire forestillinger pluss generalprøven. Vi er ti skuespillere og to dansere, og en hel gjeng backstage, forteller Injer.

Revyorkesteret består av fire mann, og det er mye som skal på plass. Med i årets Nesrevy er også noen nye skuespillere og noen som er tilbake etter flere års pause.

- Årets tema "Nes på Nytt" er basert på «Nytt på Nytt». Tanken er å presentere Nes på en ny måte, sier Injer.

Et revycomeback

- Jeg har savnet det og synes at det var mye gøy. Det er et skapende miljø med utveksling av ideer underveis, forteller Stian Lauritsen, som har hatt et opphold fra revyscenen på 20 år.

- Jeg var med fra jeg var sju-åtte til jeg var 13 år. Jeg er opprinnelig fra Fenstad og flyttet tilbake for et par år siden etter å ha bodd elleve år på Jessheim, forteller Lauritsen, som i tillegg til å være med på scenen har skrevet mye av årets materiale.

- Jeg har levert masse før, både tekster og sanger, og jeg synes det er morsomt å skrive. Ideer kommer fra nyhetene eller basale ting som irriterer meg, sier Lauritsen, som mener det er en borgerplikt å se Nesrevyen.

- Vi er en gjeng glade amatører som skriver alt sjøl, og vi står ikke mye tilbake for de proffe aktørene, sier Lauritsen, og forteller at man ikke trenger å ha kjennskap til Nes og bygda for å se revyen.

- Det er en fin balanse mellom lokale og generelle poenger. Jeg skriver ikke ut i fra det som er kjempeaktuelt akkurat nå, men det folk kjenner seg igjen i, forteller Lauritsen.

annonse