UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Emma Lybæk Hansen (14) har startet en underskriftskampanje for skatepark på Årnes brygge. Gutta på skaterampen på Runni støtter Emma. Foto: August Skjelderup

Emma (14) har startet underskriftskampanje: –Viktigere med skatepark enn flere høye blokker

Hvis Emma Lybæk Hansen (14) får bestemme, blir det heller skatepark enn blokker ved Årnes brygge. Nå har hun startet underskriftskampanje.

– Da jeg hørte at det er planlagt å bygge blokker ved Årnes brygge og at alternativet er å heller lage en skatepark, da mener jeg skatepark er en mye bedre idé, sier Emma Lybæk Hansen.

Nå har hun startet en underskriftskampanje og allerede etter første dagen har hun over 40 underskrifter.

Les også
Ordføreren lover at skateparken skal på plass

Hun håper å samle inn mange og planlegger å levere dem til ordføreren.

– Målet er å få så mange underskrifter at det blir tatt seriøst av kommunen, forteller Lybæk Hansen.

Skatepark er for alle

14-åringen mener det er mange fordeler med å lage en skatepark på Årnes.

– Det er et fint tilbud til dem som ikke er med på organiserte fritidsaktiviteter, det er gratis, passer for alle aldre og er utendørs. I tillegg er det lett for ungdommer fra hele bygda å komme seg dit, fordi det er nærme togstasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I dag, forteller hun, reiser mange ungdommer til enten Skarnes eller Jessheim for å skate og scoote.

KOMPISER: (F.v) Petter McKinlay Svendsen, Iver Korsvoll Evensen, Storm Lindstad og Magnus Tangen har alle skrevet under på Emmas underskriftskampanje. Foto: August Skjelderup

– Bedre enn å game

Noen av dem som reiser ut av bygda, er femte- og sjetteklassingene Petter, Storm, Iver og Magnus. Nesten hver dag etter skolen samles de for å scoote og ofte tar de toget til den nye skateparken på Skarnes. Raumnes treffer dem på rampen på Runni.

– I en skatepark er det bedre plass enn her på rampa. Det gjør at flere kan være der samtidig og det passer også for alle nivåer. Det hadde vært veldig fint om vi kan slippe å reise langt for å scoote, sier Iver Korsvoll Evensen (11).

Les også
Bane NOR vil ikke ha skatepark nær nybygg: – Lei meg på vegne av barn og ungdom i Nes

Gutta mener også at det er viktig å ha et sted å samles.

– Det er mye bedre å være sammen med venner enn å sitte hjemme å game eller å bare henge rundt på Årnes, mener Storm Lindstad (11).

Den siste grønne parken

Emma er selv nybegynner på skateboard og håper en skatepark på Årnes vil gjøre at hun får utvikle seg videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg håper veldig at Årnes får skatepark og ikke ødelegger den siste grønne parken som er her med enda flere blokker, men heller gir et tilbud til barn og ungdommer. Jeg tror det vil skape liv på brygga, avslutter Lybæk Hansen.

Det er mulig å skrive under på kampanjen på Nes bibliotek.

Les også
Hvem skal betale for skatepark i Årnes?