annonse

Ei hel uke med folkehelse

Inviterer til folkehelseuka
Inviterer til folkehelseuka: Sonja Sandbakk (foran), Arvid Johansen (t.v.), Ove Antonsen (t.h.) i interimsstyret Nes friluftsråd, idrettsrådgiver Trine-Lise Vinje, leder i Nes frivilligsentral, Morten Tvethaug, folkehelsekoordinator Elize Liljenkvist og leder i Nes idrettsråd, Tom Hagen. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Folkehelseuka 2015 ble en suksess. Nå forberedes nye folkehelsedager, og målet er at det skal lages arrangementer over hele bygda.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Folkehelse

- I fjor hadde vi 60 arrangementer med 40 forskjellige arrangører. Erfaringen er at de som kanskje ikke tenker på seg selv først og fremst som frilufts- og folkehelseorganisasjoner bruker anledningen til å presentere seg selv. Og folkehelse kan jo være så mangt. Alle organisasjoner kan delta og også kommunale institusjoner, som blant annet skoler, og lokalt næringsliv, sier Morten Tvethaug, daglig leder i Nes frivilligsentral.

Han oppfordrer frivillige lag og foreninger i bygda til å markere folkehelseuka med å arrangere aktiviteter rundt omkring i hele bygda. Han ser også for seg at flere aktører på ett sted kan gå sammen om felles arrangementer. I fjor var alle arrangementer utendørs fordi det var friluftslivets år, men i år kan det være arrangementer både ute og inne. Det er nå åpnet opp for å melde inn arrangementer i perioden fra 6. til 12. juni.

- For at folkehelseuka skal bli en suksess, er vi avhengig av at det meldes inn arrangementer. Det vil også i år være fokus på stolpejakten. Folkehelseuka er lagt til uke 23, som er etter Årnesdagene og Motordilla-arrangementet på Årnes. Da har vi to muligheter til å profilere uka i forkant, sier Tvethaug.

Han oppfordrer alle til å lage arrangementer denne uka og understreker at det kun er fantasien som setter grenser.

Kommunen tar imot påmeldinger og lager og sender ut en felles programfolder til alle husstander i Nes om hva som skjer i løpet av folkehelseuka.

Fokusområder i år er møteplasser, nærmiljø, tilhørighet og mat. Alle som lager et arrangement er selv ansvarlig for planlegging, gjennomføring og eventuelle kostnader for eget arrangement. Påmeldingsskjema ligger på Nes kommunes hjemmesider. Fristen for å komme med i programfolderen er 20. april.

Det oppfordres til å synliggjøre arrangementene i forkant, og frivillige organisasjoner kan bli med på frivillighetens stand på Årnesdagene 26.-28. mai og Motordilla 3.-5. juni.

- Dette er en gylden anledning til å invitere nesbuene til sine arrangementer, sier Tvethaug.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse