DO-INNBRUDD: Hærverket og tyveriet er anmeldt av Bane Nor.

Du vil ikke tro hva som skjedde på do: – Ganske spesielt

Brøt seg inn og sveipet bankkortet.

Bane Nor har nok en gang anmeldt hærverk. I anmeldelsen beskriver de hvordan videopptak viser at gjerningspersonen tar seg inn på handicap-toalettet.

Videopptak Bane Nor har sendt politiet viser at en person bryter seg inn på venterommet og bruker et bankkort for å ta seg inn på toalettet på stasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ganske spesielt

Deretter tok han med seg et blandebatteri.

«Når vi ser på kameraet når han går inn sitter batteriet på servanten og det er borte når han går ut», heter det i anmeldelsen Bane Nor har sendt politiet.

– Dette er ganske spesielt og har ikke vært noe gjentagende problem.

Betydelig kostnad

Bane Nor fremhever i anmeldelsen at det statlige selskapet forvalter samfunnets midler og denne type lovbrudd har en «betydelig kostnad økonomisk og legger til at «det er viktig for oss at publikum opplever trygghet på våre stasjoner».

Det handler om at det koster oss og samfunnet penger når det skjer hærverk, tyveri og forsøpling ved våre stasjoner rundt omkring i landet. Derfor anmelder vi alltid tyveri og hærverk, sier Simen Slette Sunde, senior kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR.

Også 17. august anmeldte Bane Nor hærverk på Årnes stasjon. Forholdet ble henlagt av Øst politidistrikt fire dager senere.