TRAFIKALE UTFORDRINGER: Uno X-stasjonen i Vormsund skapte lange køer, tidvis helt ut i E16, da dieselprisen var lavere enn andre steder søndag. Foto: John Arne Paulsen

Dieselkø helt ut på E16 i Vormsund – politiet rykket ut

«Billig» diesel førte til kø helt ut på E16 søndag. Det ble meldt om trafikkfarlige situasjoner.

Søndag oppsto det så lang kø ved drivstoffpumpene utenfor Amfi Eurosenteret at noen ble stående helt ut på E16. Politiet fikk melding om trafikale problemer klokka 12.40 søndag.

– Melderen fortalte at det var billig diesel og folk skulle fylle opp tanken. Det ble kø, biler bak i køen skal ha begynt å legge seg ut i motgående kjørefelt og kjøre rundt hele køen for å komme inn i motgående retning, noe som skapte trafikkfarlige situasjoner, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Les også
Mann knivstukket i natt-Ikke alvorlig skadet

Det ble også opplyst at folk begynte å gå ut av bilene sine mens de sto der midt i køen. Politiets operasjonssentral valgte å sende en patrulje dit.

– Den var der klokka 13.15. Akkurat da var det ikke så mange biler der, sier Foseid.

Men han betviler ikke opplysningene om kø litt tidligere helt ut på europavegen.

Les også
Tre personer til legevakt etter slåsskamp

– Dette er så absolutt ikke noe egnet sted å lage en kø. Hvis man forstår at man blir stående helt ut på E16, så får man heller kjøre videre og komme igjen på et senere tidspunkt, eller velge en annen bensinstasjon i nærheten, sier Foseid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han betegner plasseringen av dette anlegget som litt ugunstig.

– Det er dessverre ofte kødannelser ved disse pumpene. Jeg vet ikke hva som kan gjøres for å bedre situasjonen der. Det er slik jeg ser det ikke noe naturlig sted å stå og vente der, sier Foseid.

Les også
Kameraten kjørte på rådyr