LOVPRISER PILOT NES: Dette arkivbildet er et drøyt år gammelt. Da hadde Frank Olaf Nielsen benyttet seg av Pilot Nes-tilbudet for å komme seg fra Bjertnestunet til Årnes. Foto: John Arne Paulsen

– Dette var langt fra en god julegave

Frank Olaf Nielsen synes det er trist at Ruter legger kollektivtilbudet Pilot Nes på is fra lille julaften.

– Nei, dette var triste nyheter. Dette var langt fra noen god julegave, sier Frank Olaf Nielsen fra Bjertnestunet.

Ruter kutter ut kollektivtilbudet Pilot Nes inntil videre og begrunner det med koronasituasjonen. Dette er et tilbud der eldre og andre som er dårlig til beins og ikke har egen bil, kan bestille tur til bygdesenteret, legevakt og andre steder i Nes ved behov. Fra lille julaften må brukerne finne alternative løsninger.

Manglende tilbud

Pilot Nes er et bestillingstransportprosjekt som Ruter har etablert flere steder i samarbeid med respektive kommuner.

Nes kommune opplyser at det ordinære bestillingstransporttilbudet i Nes fremdeles vil være tilgjengelig, for dem som fortsatt har behov for å reise.

– Problemet er at det ikke er rare tilbudet for oss som bor på Bjertnestunet. Det går jo skolebusser, og ellers må vi komme oss opp til E16 for å ta buss. Det er ikke så lett for dem som er dårlig til beins, sier Nielsen.

– Vil komme oss ut

Han sier at han ikke er alene om å lovprise dette pilotbusstilbudet.

– Det er klart at vi ønsker å komme ut litt og se folk. Pilot Nes har gitt meg den muligheten. Når "pilotbussen" kommer inn på gården, er det jo veldig fint. Mange eldre som har vondt i beina og har vondt for å gå, har satt veldig stor pris på dette tilbudet, fastslår Nielsen.

DETTE ER PILOT NES (klikk på pila)

Tilbud for alle som har fylt 67 år, er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når man skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.

En minibuss henter deg hjemme og kjører deg fram og tilbake dit du ønsker innenfor tilbudets område, mandag til lørdag mellom kl. 09.00 og 17.00.

Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Om du trenger hjelp eller veiledning bistår sjåføren deg med dette. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

Kilde: Ruter

Han håper det ikke går så altfor lang tid før forholdene igjen tilsier at «pilotbussen» kan bestilles.

– Det er helt klart et behov for det. Det ville være veldig dumt om det går for lang tid. Dette har vært et veldig fint tilbud, der en kunne bli kjørt til legevakt, lege og forskjellige andre steder der man ønsket å komme, sier Nielsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mer innesitting

– Hva gjør du nå for å komme deg til bygdesenteret og andre steder?

– Nei, nå blir det selvfølgelig mer innesitting enn tidligere, fastslår han.

Han ønsker at lokalpolitikerne i større grad kan jobbe for å styrke det lokale kollektivtilbudet.

– For folk i min alder er et oppegående busstilbud svært viktig. Sånn som Pilot Nes har fungert, så har bussen kommet rundt en time etter at jeg har ringt og spurt etter den. Og den har brakt meg tilbake på det tidspunktet jeg har ønsket. Har jeg ytret ønske om å ta toget fra Årnes til Lillestrøm, for eksempel, så har de kommet og hentet meg. Jeg har verdsatt dette tilbudet svært høyt, sier Nielsen.