SOMMERHYTTA-VINNERNE: Sara Meyer Boudaya og Ibrahim Mahnin kunne slippe jubelen løs da det var klart at de vant Sommerhytta 2022. Foto: TV2

Dette paret vant Sommerhytta: – Helt overveldende

Etter ti uker er endelig vinneren av sin egen hytte ved Nes strandhager kåret.

Det ble til slutt Sara Meyer Boudaya (28) og Ibrahim Mahnin (30) fra Oslo som endte opp med flest gullhammere, og som dermed vant Sommerhytta 2022. Nå venter parets første Nes-sommer.

VINNERNE ER KÅRET: Et av disse fire parene stakk av med seieren i årets Sommerhytta, spilt inn ved Nes strandhager. Bildet er tatt på innspillingsdagen, før vinneren hadde blitt kåret. Foto: Guro Skjelderup

Inn i finaleuka hadde paret to gullhammere, mens to andre par hadde tre hver, og ett par hadde én hammer. Da det skulle deles ut seks gullhammere, var det Meyer Boudaya og Mahnin som stakk av med seieren.

– Det føltes helt fantastisk å vinne. Det var veldig tøff konkurranse, så vi er veldig takknemlige for at vi endte opp med å vinne, sier Mahnin.

De fikk to gullhammere da de vant begge finalekonkurransene, i tillegg fikk de hammer fra interiørdommer Aina Steen. Det var en nervepirrende finale, da Eldan Naftaly Nysveen og Lina Langerud Heikkilä fikk både snekker Lars Fossum og «blomster»-Finn Schjøll sine gullhammere, og dermed hadde begge parene fem hammere hver. Det var til slutt nabohammeren som avgjorde resultatet – og hammeren gikk til Meyer Boudaya og Mahnin.

Les også
Se og Hør skriver om Sommerhytta-rykter: «Røpet vinneren til halve bygda»

– Nabohammeren var definitivt mest stas å få. Det er jo de vi skal ha hytte ved siden av, så vi var opptatte av at de skulle like både hytta vår og oss. Vi likte dem så godt også, så det betydde så mye å få den, sier Meyer Boudaya.

Fornøyde med helheten av hytta

Kjøkkenet og stua er de rommene paret er mest fornøyde med etter ti uker. Dommerne var veldig begeistret for begge disse rommene, men kun stua fikk gullhammer. I tillegg til stua fikk paret sin første gullhammer da de skulle lage et koselig uteområde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TÅREVÅTT: Det ble tårevått da paret innså at de hadde vunnet hytta si. Nå gleder de seg til mange Nes-sommere i årene som kommer. Foto: TV2

– Jeg er mest fornøyd med kjøkkenet og stua. Og hemsen egentlig, men det er liksom helheten, med en gang jeg begynner sånn så kommer det flere ting jeg er fornøyd med. Pergolaen også, ler Meyer Boudaya.

Mestring og utfordringer

Generelt er paret veldig fornøyde med egen innsats. Meyer Boudaya forteller at hun alltid har visst at de er konkurransemennesker, men ble fortsatt imponert over det ekstra giret de viste at de hadde.

Les også
Vet du mer enn sommerhytta-deltakerne om bygda vår?

– Vi klarte å skru opp giret selv om vi tapte så mye som vi gjorde. Vi hadde samme humør, og fikk egentlig bare mer og mer konkurranseinstinkt og pågangsmot i stedet for å resignere eller ikke gidde. Jeg var ikke direkte overrasket, men jeg ble imponert over oss, sier Meyer Boudaya.

– At vi klarte å stå imot den motgangen med å ikke vinne de småkonkurransene eller ukefinalene og at vi hadde samme motivasjon, det synes jeg også var imponerende, legger Mahnin til.

Samtidig forteller paret at det ikke bare var fryd og gammen, men at de møtte på utfordringer på vegen.

– Den største utfordringen må være stresset. Å forholde seg til tidsfrister når man egentlig ikke vet helt hva man holder på med. Det var veldig stressende med den kombinasjonen av å ha dårlig tid og å ikke helt vite hva man skal gjøre, sier Meyer Boudaya, og Mahnin sier seg enig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Begge trekker fram samme høydepunkt gjennom de ti ukene.

– Det er klisjé å si, men høydepunktet var å oppleve alt sammen, vi to, sier Meyer Boudaya.

– Å oppleve alt, ja, både oppturer, nedturer, motstand, glede, mestringsfølelse, altså hele berg-og-dal-banen sammen, skyter Mahnin inn.

Overveldende tilbakemeldinger

I kommentarfelt på Facebook og andre sosiale medier har det florert av lykkeønskninger og folk som heier på dem. Det har paret også lagt merke til selv.

– Det har vært helt overveldende, rett og slett. Mange på gata og i innboks på både Facebook og Instagram, og det er bare store smil som møter oss over alt, og folk kommer og sier «heier på dere, stå på» og «dere er så fine mennesker». Det er faktisk nesten for mye å ta innover seg, for det kommer så mange fine ord, sier Meyer Boudaya.

– Vi er svært takknemlige for det altså, det er kjempe, kjempehyggelig. Vi tar til oss alle tilbakemeldinger og kommentarer, for det varmer hjertene våre veldig, legger Mahnin til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sammen med tilbakemeldingene er det også mange som er nysgjerrige. Paret kan røpe at det er svært mange som har spurt dem om de vinner, og de innrømmer at det har vært vanskelig å ikke røpe noe.

Les også
Slik forklarer Smartbo de ustelte hytte-hagene: – En misforståelse

– Folk er nysgjerrige. De stopper ikke å spørre heller, de bare fortsetter, ler Mahnin, og fortsetter:

– Så jeg har kjent litt på at det er vanskelig å holde tilbake.

Meyer Boudaya synes på en annen side at det har vært litt gøy med alle spekulasjonene.

– Jeg ble mer og mer vant til å holde tilbake informasjon, og jeg synes det har vært gøy å være med å påvirke andre til å tro at vi ikke vinner, også gjør vi det, smiler hun.

SEERFAVORITTER: Kommentarfelt og tilbakemeldinger rundt omkring de siste ukene tyder mye på at vinnerparet var store seerfavoritter hele vegen. Foto: TV2

– Vi har også hørt rykter om at hyttenaboene har vært flinke til å ikke røpe noe! Det står det stor respekt av, legger Mahnin til.

Var skuffet i starten

Det er ingen hemmelighet at hyttene dette året er mindre enn de har vært i tidligere sesonger av Sommerhytta, og strandhage-hyttene har dessuten fått massiv kritikk av seerne for at de ser ut som alt fra kaninbur til garasjer.

Les også
Kjempeinteresse etter «Sommerhytta»-premieren: – Majorstuapriser

Meyer Boudaya innrømmer at hun ble skuffet da hun så hvordan hyttene var.

– Grunnen til at jeg ble skuffa var at jeg så for meg en mer tradisjonell hytte. Jeg tror ikke det var størrelsen jeg nødvendigvis reagerte på, men at det var funkis. Men skuffelsen varte en veldig liten stund, for man får jo ikke den muligheten ellers, så det er ingen vits i å ha for høye forventninger.

– Etter at vi fikk satt vårt preg på hytta, så ble den jo perfekt, legger Mahnin til.