Dette er kandidatene til publikumsprisen – gi din stemme

Raumnes' lesere har foreslått kandidater til publikumsprisen. Nå kan du gi stemme fram din kandidat for å delta på superfinalen.

Det er kommet inn 13 kandidater til publikumsprisen som skal deles ut under kultur- og idrettsgallaen. Gi stemme til din favoritt på skjema nederst på siden.

Klikk her for å gi din stemme

De tre kandidatene som i første runde får flest stemmer vil gå videre til en superfinale. De tre kandidatene starter da med blanke ark og den som får flest stemmer vinner publikumsprisen som deles ut i kulturhuset tidlig i januar 2020.

Det er bare lov å gi en stemme per kandidat og juryen vil stå fritt til å slette uregelmentær stemmegivning.

Betelkirken

Pinsemenigheten som ligger i et vegkryss mellom Haga og Auli er nominert for sitt rikholdige barne- og ungdomsarbeid. Hver fredag ettermiddag kjører de med «Betelbussen» til nærskolene for å hente barn som vil være med i et av de to barnekorene: Hubalubakoret og Auli Soulchildren. Menigheten har i en årrekke vært en viktig fritidsaktivitet for barn og unge på Auli.

Klikk her for å gi din stemme

Betelkirken: Betelkirken på Auli har et godt tilbud til barn- og unge på Auli. Foto: Tommy Simon Norum

Nes Soulchildren

Nes Soulchildren er et kor knyttet til Den norske kirke for barn mellom 5–12 år. I dag består koret av mellom 50 og 60 barn. De har det siste året hatt en rekke sangoppdrag, blant annet har de sunget sammen med Nes skolekorps under deres høstkonsert. Ble kåret til årets gruppe under Kultur- og idrettsgallaen i 2019.

Klikk her for å gi din stemme

Kor: Nes Soulchildren, under ledelse av Bente Wennemo, sang under høstkonserten til Nes skolekorps. Foto: Tommy Simon Norum

Leif Munkelien

Leif Munkelien er stifter og initiativtaker til organisasjonen «Metalheads against bullying». Tross sitt tøffe utseende har de tatt steget opp i kampen mot mobbing. Blant annet har de stått i spissen for å tilby gratis tatovering for å skjule arr etter selvskading. Organisasjonen har sitt utspring i Nes og opererer over hele landet.

Klikk her for å gi din stemme

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Metallheads against bullying: Leif Munkelien i Metallheads against bullying støtter Oss mot mobbing. Foto: Tommy Simon Norum

Nes turlag

Nes turlag har merket gamle stier og gjør en «opprydning» i skogene i Nes. Gjennom året arrangerer de en rekke turer som har stor oppslutning. Turlaget er også flinke til å dele informasjon om turene de er på.

Klikk her for å gi din stemme

N/A: Nes Turlag, tur til Soot-kanalen.Lydhøre tilhørere da Sverre Eier fortalte historien om Soot-kanalen på sluseveien langs kanalen. Foto: Frits Wahlstrøm

Fenstad jeger- og fiskeforening

Fenstad jeger og fisk – liten men aktiv forening innenfor natur som opererer i Fenstad.

De har rykte på seg for å være en inkluderende forening, de veileder og arrangerer kurs, og har flere kurs for barn å lære om naturen på egen aktivitetsdager/kvelder. Har utleie av utstyr som gjør det enklere å bli med i skogen eller på aktiviteter.

Klikk her for å gi din stemme

Fenstad jeger- og fiskerforening: I 2016 var foreningen med på et felles arrangement ved Ellingsjøen. Foto: Tommy Simon Norum

Tom Hagen

Tom Hagen har vært leder i FUVO idrettslag de siste 20 årene. Og alle som kjenner Tom Hagen vet at han har et stort hjerte for FUVO. I tillegg til å lede klubben har han vært leder og trent mange av klubbens lag, han har spilt over 200 A-kamper for klubben, han stepper gjerne inn som dommer om dommeren mangler, han har hatt ansvar for cuper og fotballskole, i tillegg til å vaske garderober og steke vafler. Han har fått flere utmerkelser både internt i klubben og fra idrettskretsen og fotballforbundet. Tom Hagen har også vært leder for Nes idrettsråd i ti år.

Klikk her for å gi din stemme

N/A: Tror på opprykk: FUVO-leder Tom Hagen. Arkivfoto: Thomas Frigård Foto: Thomas Frigård

Nes-Årnes speidergruppe

Nes-Årnes Speidergruppe har hatt som formål å utvikle selvstendige og ansvarsbevisste samfunnsborgere i snart 100 år. Gruppen er en av få som har hatt kontinuerlig drift siden starten i 1920. I år opplever gruppen en eventyrlig vekst, og har over 90 medlemmer. Speidergruppen favner hele kommunen. Lederne og Roverne (16-25 år) i gruppen er også sterkt engasjert i både Romerke speiderkrets og på nasjonalt nivå.

Klikk her for å gi din stemme

Nes-Årnes speidergruppe: 17. mai på Årnes. Speiderne heiste flagget på Bautaplassen. Foto: Jan Erik Hæhre

Nes ridesenter / Hestens juleshow

Nes Ridesenter har gjennom hele året kurs for å lære barn- og unge å ri og håndtere store hester. I tillegg arrangerer de «hestens juleshow» en gang i året. Det er et arrangement som samler små og store, voksne og barn både i publikum og av deltakere, og for mange er det ikke jul uten arrangementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klikk her for å gi din stemme

Hestens Juleshow: Nes Ridesenter inviterer hvert år til Hestens Juleshow. Rideskolesjef Malin Prytz Sørlie (f.v.) og Marine Halmrast Simonsen sto i spissen i år. Foto: Tommy Simon Norum

Nes Røde Kors

De frivillige innen Røde Kors gjør en hederlig innsats i bygda for de eldre. Blant annet bidrar de på Runnitunet, ved å kjøre eldre ned til kafeen i rullestoler og arrangere bingo annenhver mandag.

Klikk her for å gi din stemme

Nes Røde Kors: Her fra jubileet i 2016. Foto: Jan Erik Hæhre

Leif Kulsrud

Leif Kulsrud ble valgt til kulturrådets første leder da Nes Kulturråd ble stiftet 10. september 2007. Han satt som leder i ti år og har vært en motor i kulturlivet i Nes. Fortsatt er han aktiv musikant og synlig der det er kulturaktivitet i Nes.

Klikk her for å gi din stemme

Leif Kulsrud Foto: Jan Erik Hæhre

Nes Ishockeyklubb

Nes Ishockeyklubb har aktivitet for en rekke barn og unge. De er en av svært få klubber i Norge som eier sin egen ishall og både medlemmer og foreldre må bidra mye for å få hjulene til å gå rundt. I sommer ble ishockeyskolen arrangert for 25. gang og hadde 86 deltakere.

Klikk her for å gi din stemme

Nes Ishockeyklubb: Nes IKs U10 startet hockeysesongen 2019/2020 med turnering i Lørenskog Ishall i november. Foto: Nes IK

Basketballgruppa i Raumnes og Årnes IL

Basketballgruppa til Raumnes & Årnes IL driver med små midler, men har likevel både aldersbestemt tilbud og et herrelag.

Klikk her for å gi din stemme

R&Å basket Foto: Andreas Soltvedt

Grøss & Magi

Spøkelsessti-arrangementet til den nystartede foreningen trakk over 1000 gjester fra fjern og nær og skapte skremmende og magiske øyeblikk for store og små i forbindelse med Hallowween. De er en nyoppstartet forening i 2019 og de imponerte med skuespillere, dansere og mange effekter. Spøkelsesstien gjennomføres med stor innsats fra frivillige og ikke minst primus motor Lisa Sannerud Høisæt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klikk her for å gi din stemme

Døde skikkelser: Disse skikkelsene dukker opp i hagen til Lisa Sannerud Høisæt under halloween-arrangementet. Nå har hun registrert foreningen Grøss & Magi for å videreforedle koseptet. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen