MODELLER: Camilla Botness, Audun Skogsletten. Katrine Skogsletten, Marit Mobæk, Bente Saghaugen, Lisbeth Fjeldberg og Bente Sjøberg viste høstens trender innen garn og mote på Dragsjøhytta.

Dette er høstens trender i garn og klær: – Det har tatt av med farger og print

Salen var fullsatt av damer i sin beste alder da høstens trender innen garn og mote ble vist.

Skal du strikke én genser i høst, bør du like gjerne først som sist lære deg å strikke fletter. Dette er nemlig den store trenden på strikkefronten nå, skal vi tro Katrine Skogsletten i garnbutikken Fru Skoglsetten på Årnes.

LAG PÅ LAG: Med en myk strikkegenser og støvler kan den lette kjolen brukes hele året.

– Det skal være litt store gensere med fletter. Alle kan få det til, og vi hjelper gjerne de som trenger hjelp, sier Skogsletten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Inspirasjonskveld

Torsdag kveld viste hun høstens trender i garn og strikk da Stiftelsen Dragsjøhytta inviterte til inspirasjonskveld. Skogsletten hadde med 15 gensere som ble stylet sammen med antrekk fra Stil og sjarm.

SKJØRT OG STRIKK: Her har strikkegenseren fått følge av et kult olaskjørt.

– Det er veldig moro å få denne utfordringen. Her har jeg fått levert strikkegensere og blitt utfordret på å finne klær som passer til og å sette sammen antrekk, sier Camilla Botness, eier av Stil og sjarm.

Klær, strikk og garn

For fullsatt sal viste de to forretningskvinnene hva som er de heteste trendene på motefronten både når det gjelder klær, strikk og garn.

– Det er gøy å samarbeide på tvers av bransjer, og det er gøy med et litt annerledes moteshow utenfor butikkene, sier Botness.

BLUSE OG VEST: Print og materialer går om hverandre i høstens mote.

– Jeg har savnet det å kunne vise strikkeplaggene i kombinasjon med andre klær, og det å samarbeide med Camilla er veldig fint, sier Skogsletten.

– Tatt av med farger

Hun forteller at leverandørene går for litt knæsje farger denne høsten. Også Botness forteller om mye farger og ulike mønstre. Begge gleder seg over at alt er lov.

SAMARBEID: Camilla Botness og Katrine Skogsletten i henholdsvis Stil og sjarm og Fru Skogsletten viste høstens trender innen mote, garn og strikk.

– Etter koronaen har det tatt av med farger og print. Og det er lov med mønster på mønster, og fargekombinasjoner som for eksempel rødt og rosa, som var helt fy da vi vokste opp, er nå helt greit, sier Botness.

HERRESTRIKK: Audun Skogsletten viste herregensere.
FULLT HUS: Salen i Dragsjøhytta var fullsatt da det ble vist moter, garn og strikk.