KOM TILRETTE: Flagget som ble borte fra Skogbygda skole i løpet av kvelden lørdag 1. mai, kom mandag formiddag tilrette igjen. Arkivfoto. Foto: Thomas Frigård

Det forsvunnede flagget kom til rette: Var aldri langt unna

Lørdag kveld da flagget skulle fires ved Skogbygda skole etter årets 1. mai-markering var både flagget og snora borte. Mandag kom det tilrette igjen, og flagget var aldri langt unna.

Lørdag 1. mai svaiet det norske flagget i stanga over Skogbygda skole tradisjon tro. Da Vidar Aas Hansen, flaggansvarlig for Lions på Skogbygda skole, skulle fire flagget lørdag kveld klokken 21 var både flagget og snora borte.

– Det er veldig unødvendig at dette skulle skje, for jeg kan ikke skjønne hva de som tok det skal bruke det til, sa Ås Hansen, som også lette etter flagget uten å finne det, og antok at det derfor var stjålet.

Les også
Flagg-tyveri i Skogbygda

Mandag formiddag kunne Steinar Stenersen i Lions, ansvarlig for flagging ved kommunale bygg i helgedager og på bevegelige helligdager, meddele at det forsvunnede flagget var kommet tilrette igjen.

– Flagget ble funnet av vaktmesteren og lå på paviljong-taket utenfor skolen, sier Stenersen, som ikke kan si noe om årsaken til at flagget hadde kommet på avveie.