Ada og Kristian Sætre mottok onsdag Ola Ødegårds Hederspris.
Ada og Kristian Sætre mottok onsdag Ola Ødegårds Hederspris. Foto: Jan Erik Hæhre

- Den største hedersprisen vi noen sinne kunne fått

Ada og Kristian Sætre mottok onsdag Ola Ødegaards Hederspris.

- Dette er en ære, skriver Ada og Kristian på Facebook-siden til Oss mot mobbing.

De slår fast at dette er en av de største hedersprisene de noensinne kunne fått.

- Ola Ødegaard er en helt for alle oss i dette miljøet, og vi setter så enormt stor pris på dette, skriver de to.

Kreves en endring

Ola Ødegaards Hederspris sier følgende om vinnerparet fra Nes:

- Når en vil oppnå resultater, på et hvilket som helst område, kreves det endring. Det kan se ut som enkelte voksne ikke er villige til å ta dette inn over seg. Da er det kun én mulighet igjen; ungdommen må ta ansvar.

En livsoppgave

Videre heter det i begrunnelsen for tildelingen av Ada og Kristian er noen som gjør noe med det, og de er der for mobbeofrene.

- De gjør det til en livsoppgave å skape endring. Etter hvert har det blitt en fulltidsjobb for disse to ildsjelene. Innsatsen og troverdigheten til dette unge paret har gjort OMM til Norges største anti-mobbeorganisasjon, står det i begrunnelsen.

Rettferd for taperne

Ola Ødegaard startet i 1993 stiftelsen "Rettferd for taperne", der formålet var å hjelpe enkeltpersoner overfor privat og offentlig helse-og sosialforvaltning i Norge. Et av delmålene var å sørge for billighetserstatning til tidligere barnevernsbarn og andre grupper og enkeltpersoner som har blitt utsatt for overgrep og mishandling. Ødegaard ledet stiftelsen fram til 2014. Han har mottatt en rekke utmerkelser for sitt engasjement og arbeid.

Vanskelig oppvekst

Ola Ødegaards historie og erfaringer handler om en vanskelig oppvekst, gjort kjent gjennom bøkene "Ingen barndom" og "Vinneren: taperen som snudde skjebnen", begge fortalt til Arvid Møller.

Ada og Kristian Sætre skriver følgende om hedersprisen og arbeidet de gjør: "Vi jobber dag og natt med dette fordi vi har tro på dere og dere har tro på oss".