SLUTTER OGSÅ: Terje Valvatne Foss tok over som konstituert brannsjef i ØRB i oktober. Denne uka forlater også han selskapet. Foto: Tommy Simon Norum

Den konstituerte brannsjefen i ØRB har også sagt opp

Da John Arne Karlsen sluttet i sin stilling som brannsjef i ØRB i oktober, tok Terje Valvatne Foss over som konstituert. Nå har også han sluttet.

Øvre Romerike brann og redning (ØRB) er dermed på jakt etter en annen brannsjef.

– Helt udramatisk

Terje Valvatne Foss var beredskapssjef da han ble konstituert som brannsjef i ØRB etter at John Arne Karlsen sluttet i sin stilling 28. oktober. Han sier til Raumnes at det aldri var med i planene at han skulle ta over som fast brannsjef.

– Det stemmer at jeg har sagt opp, og det er helt udramatisk. Dette er i og for seg en både planlagt og kontrollert oppsigelse som har ligget i kortene en stund, sier han.

Ut av selskapet

Han understreker at dette heller ikke er noe nytt for de ansatte.

– Allerede i november ble det signalisert overfor dem at jeg hadde sagt opp. Nå er det kun endelig bekreftet overfor dem, sier Foss.

Han forteller at prosessen med å ansette en ny, fast daglig leder er godt i gang.

– Går du tilbake til stillingen som beredskapssjef?

– Nei, jeg går ut av selskapet. Det er ingen dramatikk eller uenighet knyttet til dette, sier han.

– Aldri hatt en brannsjef i magen

Han legger til at han var varabrannsjef da Karlsen sluttet, og at det derfor var naturlig at han tok over som konstituert.

– Men jeg signaliserte tidlig at noen brannsjef har jeg aldri hatt i magen, sier Foss.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forteller at det er et styremøte onsdag, og at temaet om framtidig brannsjef kommer opp der. 1. mars er hans siste dag på jobben.

– Dette er helt udramatisk. Selskapet har i lengre tid vært i en god prosess opp mot eierne våre. Vi har samhandlet godt og langsiktig mot felles mål, sier Foss.