Gry Pedersen (18) fra Auli skal delta på Miss Norway 2017. Hun forteller det hadde vært gøy å komme til semifinalen, men at det hadde vært enda artigere og vunnet.
Gry Pedersen (18) fra Auli skal delta på Miss Norway 2017. Hun forteller det hadde vært gøy å komme til semifinalen, men at det hadde vært enda artigere og vunnet. Foto: Tommy Simon Norum

Deltar i Miss Norway 2017

Gry Pedersen (18) har fulgt Christina Waage i hennes vei til Miss Norway. Det inspirerte Gry til å melde seg på neste års konkurranse.

Auli

- Jeg sendte melding og gratulerte Christina med seieren. Jeg tenkte det hadde vært kult og vært med, og Christina fikk meg til å melde meg på. Som hun sa, den som intet våger, intet vinner, forteller Gry Pedersen, som 23. august fikk melding om at hun var tatt ut til førsteuttaket i konkurransen.

Hun bor på Auli og er nesten nabo med Christina Waage, som ble årets Miss Norway 2016.

Jentedrøm

- Å melde seg på har ligget litt i bakhodet, og det er en jentedrøm å være med på noe sånt, sier Pedersen, som for tiden bor i Lillestrøm på grunn av kortere veg til skolen.

- Jeg går vg1 Teknologisk og industriell produksjon (TIP) på Strømmen videregående. Videre vipper jeg mellom å søke på vg2 kjøretøy for å bli bilmekaniker, eller transport og logistikk, sier Pedersen.

Den 17. september skal Gry på kurs for å lære mer om konkurransen og vegen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Christina er med og skal holde deler av kurset, siden hun vant i fjor. Jeg må jobbe med å skaffe fotograf, sponsorer og få omtale. Jeg har også en blogg via Miss Norway som jeg startet med det samme, sier Pedersen.

På fritiden spiller hun håndball, og er med som dommer.

- Jeg sitter også barnevakt, fordi det er gøy å være med andre mennesker, sier Pedersen, og legger til at det kommer til å bli travle dager framover.

- Det blir skole til klokken fire hver dag, og jobbing med Miss Norway annenhver dag. Timeplanen min går fra ganske tom til veldig full, sier hun.

Følge drømmene

En av de første blogginnleggene hun skrev handlet om hennes og andres tolkning av Miss Norway.

- Man må kjenne etter hva man vil, følge sine drømmer og være litt gal. Det er personlighet og utstråling som teller. Om man bruker størrelse XS eller XXL spiller ingen rolle. Konkurransen handler om mye mer enn bare å være pen, sier Pedersen, som forteller at hun har familie og venner i ryggen, og at hun ikke hadde meldt seg på hvis det ikke hadde vært for Christina.