annonse

«De gule barna» sprer glede

Gjensidig glede
Gjensidig glede: Før helga var det påskeverksted på demensavdelingen på Nes sykehjem. F.v. Else Ringstad, Marit Lindal, Odin Osman Osmanovic, Aksel Nyholm, pedagogisk leder Vegard Hasfjord, Ella Kähkönen, Frøy Østerud Maarud og Sophie Kobeszko Øyhaugen. Begge (Foto: Heidi Wexels Riser)
Høydepunkt
Høydepunkt: Marit Lindal koser seg med besøk av Odin Osman Osmanovic og de andre barna i Læringsverkstedet Øvre Neskollen Naturbarnehage. (Foto: )

– Åh, se så flotte unger, sier Marit Lindal. Besøk fra Øvre Neskollen Naturbarnehage har blitt et høydepunkt i hverdagen.

  • Heidi Wexels Riser

– Se, der kommer de gule barna. Beboerne på demensavdelingen nikker gjenkjennende når barna fra Læringsverkstedet Øvre Neskollen Naturbarnehage kommer gående utstyrt med gule t-skjorter med teksten gledesspredere og gule sekker.

Før helga ble det arrangert påskeverksted til stor glede både for små og store.

Brettspill og tegning

– Se så fint dette egget ble, sier Odin Osman Osmanovic og viser det til Marit Lindal. Hun er imponert over hva barna får til.

– De er så flinke og gode. Jeg elsker disse barna, stråler Lindal.

Den siste tiden har barnehagebarna besøkt demensavdelingen hver fjortende dag. De har spilt brettspill sammen, tegnet og dramatisert eventyret om de tre bukkene bruse, forteller Vegard Hasfjord, pedagogisk leder i Øvre Neskollen Naturbarnehage.

Deler ut klemmer

Han forteller at barna gleder seg veldig når de skal på besøk på sykehjemmet, og han ser at gleden er gjensidig.

– Barna har blitt veldig tillitsfulle og deler gjerne ut koser og klemmer til de eldre, sier Hasfjord.

Barnehagen på Neskollen er den eneste Livsgledebarnehagen i Nes. Det innebærer at de besøker blant annet sykehjem og skaper gode opplevelser gjennom felles aktiviteter med brukerne.

Folkehelseorganisasjon

Livsglede for Eldre er en folkehelseorganisasjon som er religiøst og politisk uavhengig. De arbeider for at eldre skal ha en god og meningsfull hverdag. Organisasjonen så dagens lys i Kristiansand i 2005.

– Beboerne spør stadig etter barna, og vi er veldig glade for dette samarbeidet. For mange har det blitt et høydepunkt i hverdagen, sier Torunn Bråten, aktivitør ved Nes sykehjem.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse