Disse har styrt bygda de siste fire årene. Tirsdag var det sittende kommunestyret samlet for siste gang.
Disse har styrt bygda de siste fire årene. Tirsdag var det sittende kommunestyret samlet for siste gang. Foto: Elin Brede Kristiansen, Nes kommune

Dagens kommunestyre var samlet for siste gang

– Vi vil mye av det samme. Vi vil det beste for våre innbyggere, sa ordfører Grete Sjøli da kommunestyret var samlet for siste gang.

Tirsdag var denne periodens kommunestyre samlet for siste gang. Ordfører Grete Sjøli benyttet anledningen til å takke for fire fine år.

– I disse vakre omgivelsene skal vi avslutte denne perioden, og jeg har lyst til å takke for fine fire år sammen med dere, sa ordføreren.

Møtet var lagt til Lillerommen, som i løpet av perioden har gjenomgått en omfattende oppussing. Dette var en av de første sakene Sjøli tok tak i da hun entret ordførerkontoret for snart fire år siden.

God stemning

– Jeg synes vi har hatt et godt samarbeid i disse årene. Det har vært god stemning, og jeg håper og tror at alle har følt seg vel når de har entret talestolen når de har hatt lyst til å ta ordet. Flere grudde seg til det i det første møtet, sa Sjøli.

Hun sammenliknet den lokale valgkampen i Nes med debattene på fjernsyn og skrøt av diskusjonsklimaet de har hatt her. Selv om de har vært uenige, har diskusjonen gått fredelig for seg.

For fire år siden overtok Grete Sjøli (Ap) ordførerklubba i Nes etter Oddmar Blekkerud (Ap).
For fire år siden overtok Grete Sjøli (Ap) ordførerklubba i Nes etter Oddmar Blekkerud (Ap). Foto: John Arne Paulsen

– Debattene på TV går i ganske hardt vær innimellom. Men her har avisoppslagene gått fredelig for seg. Vi har hatt god stemning, og sånn skal det være, sa hun.

Sjøli mener det har vært fire lærerike år, og hun pekte på at de har fått til mye sammen.

Black eller death metal

– De aller fleste vedtak er enstemmige. Vi vil mye av det samme. Vi vil det beste for våre innbyggere. Vi er gode forbilder for de som kommer etter oss ved å kunne samarbeide slik vi har gjort, sa hun og takket kommunestyrerepresentantene for et godt samarbeid og ønsket alle lykke til med valget på mandag.

– Jeg håper vi får en fin dag. Lykke til alle sammen, sa hun.

Sjøli rettet også en takk til administrasjonen i Nes rådhus, og spesielt Are Ausland, leder politisk sekretariat.

– Jeg står her og ønsker at jeg får stå her igjen til høsten. Hvis ikke kommer jeg til å savne at Are spør om vi skal høre på black eller death metal. Man blir tett på hverandre i korridoren der i rådhuset. Jeg håper vi ses, sa hun, og takket også administrasjonen som har vært raske på banen når hun har trengt dem.

lisbet@raumnes.no