Hjemme langs Sjølivegen i Skogbygda har Cristina Vendelsen (t.h) etablert Galleri CC Art, der hun har både atelier, galleri og mini-maleklubb. Her er hun sammen med datteren Eva Eik Vendelsen som er innom på besøk.
Hjemme langs Sjølivegen i Skogbygda har Cristina Vendelsen (t.h) etablert Galleri CC Art, der hun har både atelier, galleri og mini-maleklubb. Her er hun sammen med datteren Eva Eik Vendelsen som er innom på besøk. Foto: Tommy Simon Norum

Cristina inviterer til kunst-utstilling i Nes næringspark

Lidenskapen til Cristina Vendelsen er å male, noe hun gjør hver dag. Temaet menneskets sjel går ofte igjen i bildene. I dag åpnet hun utstilling i Nes Næringspark.

– Jeg maler stort sett hver dag, og hadde jeg fått velge hadde jeg studert kunst, sier Cristina Vendelsen, som er bosatt i Skogbygda sammen med mannen Jan Porsbøll.

Sammen flyttet de til Skogbygda for to år siden der garasjen ble omgjort til kunstgalleri, atelier og arbeidsrom, som har fått navnet Galleri CC Art.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Totalt har jeg hatt fire utstillinger her, og om to uker åpner en ny utstilling med abstrakte bilder og landskapsportretter, sier Vendelsen.

Inspirert av Munch

Cristina er utdannet sivilingeniør innen arkitektur og byggfag ved Bauhaus Universitet i Weimar, Tyskland, og har senere jobbet både som forsker, lektor og ansvarlig for kvalitetsstyring innen privat og offentlig sektor.

– Jeg prøvde å pensjonere meg, men fikk tilbud om jobb i 40 prosent. I tillegg tar jeg kunstutdanning ved Nydalen skole to dager i uka, sier Vendelsen, som for tiden jobber med tilsyn og revisjon i Lørenskog.

Cristina Vendelsen har utstilt ni bilder i Nes Næringspark, og utstillingen åpnet i dag.
Cristina Vendelsen har utstilt ni bilder i Nes Næringspark, og utstillingen åpnet i dag. Foto: Tommy Simon Norum
Cristina Vendelsen ønsker besøkende velkommen både til utstillingen på Opaker og galleriet i Sjølivegen.
Cristina Vendelsen ønsker besøkende velkommen både til utstillingen på Opaker og galleriet i Sjølivegen. Foto: Tommy Simon Norum
Mange av maleriene til Cristina Vendelsen gir uttrykk for menneskets sjel.
Mange av maleriene til Cristina Vendelsen gir uttrykk for menneskets sjel. Foto: Tommy Simon Norum

Totalt har hun malt over hundre bilder, og etter hvert har det blitt så mange at hun har begynt å selge unna noen.

– De folk vil kjøpe har jeg ikke ville solgt, sier Vendelsen, som forteller at man får et eierforhold til bildene.

Inspirasjonen henter hun fra Munch, men også fra lokalmiljøet og egne følelser. Mange av bildene uttrykker menneskets sjel i forskjellige uttrykk.

Utstilling på Opaker

I tillegg til galleriet hjemme langs Sjølivegen i Skogbygda, der Cristina også har en miniklubb for malere som møtes og maler, åpnet hun i dag utstilling med ni bilder i Nes Næringspark.

– Utstillingen følger åpningstidene til næringsparken, ellers er det bare å ta kontakt, sier Vendelsen, som gjerne åpner galleridørene både på Opaker og hjemme i Skogbygda.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Bildene på Opaker blir hengende fram til skolestart og utstillingen heter «My Way», det samme som alle mine utstillinger, sier Vendelsen, som er takknemlig for all hjelpen hun har fått.

– Mannen min har hjulpet meg enormt, sier Vendelsen.