Ottar «Big Hand» Johansen gleder seg til å spille på Sporet Pub førstkommende lørdag. Pressefoto.
Ottar «Big Hand» Johansen gleder seg til å spille på Sporet Pub førstkommende lørdag. Pressefoto.

Countrykveld på Sporet

Den erfarne country-artisten Ottar «Big Hand» Johansen skal lørdag kveld spille på Sporet Pub.

Årnes

Norges største country-artist feirer 50 år som plate- og turnèartist i 2015. I den sammenheng ga han i Mai ut plata «Big Hand – 50 Years On The Road», med påfølgende turnè. Denne sommeren har han blant annet deltatt på Nidaros Bluesfestival i Trondheim, Seljord Countryfestival og Månefestivalen i Fredrikstad. Det er neppe noen artister i Norge som har flere mil på veien, og dette gjenspeiles i en trofast landsdekkende fan-base.

Merittert

Jubilanten har tidligere mottatt to Spellemannpriser, og var nylig å se som mentor i Stjernekamp på NRK. Hovedpersonen selv gleder seg til å innta scenen på Sporet pub.

— Jeg har spilt for mange tusen mennesker, og jeg har spilt for et fåtall. Begge deler er veldig artig. På en liten scene blir det ofte mer intimt, man kommer tettere på publikum. Jeg gleder meg, jeg hadde med meg et band fra Årnes på slutten av 80-tallet ved navn Hometown Heros, det var veldig hyggelige karer. Å komme tilbake til Årnes blir hyggelig, sier “Big Hand”.

Hovedpersonen, som har delt scene med storheter som George Jones, Johnny Cash, Waylon Jennings og Willie Nelson, håper mange tar turen til Sporet Pub lørdag.

— Dette er en mulighet til å oppleve «Big Hand» på en intim scene. Jeg garanterer en god musikkopplevelse, her må både gamle og nye fans kjenne sin besøkelsestid, sier «Big Hand».

Gleder seg

Eier av Sporet Pub Hans Werner Sætran har stor tro på et vellykket arrangement.

— Vanligvis spiller han jo på litt større scener på ulike Country-festivaler rundt omkring i verden, så dette er naturligvis kjempekult for oss. Han er Norges største country-artist, og vi er veldig glad for å ha fått han hit, sier han.

Sporet har etterhvert fått ry på seg for å kunne tilby mange ulike musikkopplevelser.

— Vi ønsker å kunne tilby noe for enhver smak ved og ha litt av alt. Denne gangen er det country, forrige helg hadde vi AC/DC-show, en annen gang er det noe annet som skjer. Det er en stor spennvidde, alt fra rock til country. Vi gleder oss, påpeker Sætran.