Foto: John Arne Paulsen

Busstreik fra i dag – her er Ruters beskjed om skolebussene

Det blir streik i bussbransjen, etter at meklingen i lønnsoppgjøret ikke førte frem. Også skoleelever i Nes rammes - med unntak av dem som har spesialskyss.

Streiken omfatter samtlige rutebussjåfører i Oslo og Viken og medfører at alle rutebusser i hele området tas ut av trafikk.

– Partene kom ikke til enighet og bussjåførene er tatt ut i streik fra søndag morgen. Det betyr at det ikke kjøres buss i hele Ruters område så lenge streiken pågår, opplyser Ruter i en pressemelding søndag morgen.

Streiken får også konsekvenser for skoleskyssen. Ruters pressevakt Øystein Dahl Johansen bekrefter overfor Raumnes at ingen skolebusser kjøres, med unntak av spesialskyss med minibuss og taxi.

NB: I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev Raumnes, basert på en pressemelding fra Ruter, at ordinær skoleskyss ikke ble rammet. Dette er altså feil.

– Den første versjonen av pressemeldingen var utydelig. Vi har rettet det opp nå, sier Dahl Johansen.

Les også
Gro i strupen på Hareide: – Dette er jo bare svada

– Reisende oppfordres til å finne alternative transportmåter, eller la være å reise i forbindelse med streiken. Ruter forholder seg til spillereglene som gjelder ved en lovlig arbeidskonflikt og vil derfor ikke sette inn ekstra kapasitet, heter det i pressemeldingen.

Les også
Liv Gustavsen (Frp) om koronabussene: – Vi må påse at det blir gjort noe nå med én gang
Les også
Skolebussene må ikke bli rullende smittebusser