PAKKHUSET: Slike tilstander ønsker Nes Blues Club mange av framover på Pakkhuset. Her er det høy partystemning med Carina Dahl og hennes musikere.

Bluesklubben gikk i minus i fjor – håper det snur i år

Nes Blues Club gikk med underskudd i fjor. Nå er pandemien temmet, og det gir håp om et oppsving. Årets første konsert på Pakkhuset nærmer seg med stormskritt.

Nes Blues Club er som kjent vertskap for konserter og andre arrangementer på Pakkhuset ved Årnes stasjon.

– Nes Blues Club er her for hele Nes, så vi håper at folk fra alle grender kan glede seg over tilbudet vårt på Pakkhuset, sier Jon Troli, nestleder i Nes Blues Club.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konserter på Pakkhuset - våren 2022

5. mars: Det Daarlige Selskab (NO), Kim Larsen og Gasolin-tribute

26. mars: Alan Haynes (US). Support: Marius Lien og Magnus Berg Band.

23. april: Crystal Heart Band (NO)

14. mai: Mike Andersen (DK)

4. juni: Hilljacks (NO)

Om en ukes tid kommer et tributeband til Pakkhuset.

Les også
Rekord for Kulturminnefondet: Disse fikk støtte i Nes

– Vi har fått tak i et band som heter Det Daarlige Selskab. De er kjent som et Kim Larsen og Gasolin-tributeband, sier Troli.

Midt i sjela

Da ligger det an til en artig kveld på Pakkhuset.

– Jeg tror det treffer folk midt i sjela, og vi håper selvsagt på godt oppmøte, sier Troli.

Koronaen har bydd på utfordringer av ymse slag.

– Vi har lagt to blueskonserter bak oss nå med dyktige artister, men ikke så veldig bra besøk. Det skyldes nok i hovedsak at bluesfolket kanskje har vært redd for å bli smittet av korona, sier Troli.

TIL ÅRNES: Det Daarlige Selskab kommer til Pakkhuset lørdag til uka for å skape god stemning med Kim Larsen- og Gasolin-musikk.

Nå er situasjonen annerledes, og arrangøren satser på at folk strømmer til når det inviteres til ny fest 5. mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nytt opplag av turkartet er på gang

Bandmedlemmene gleder seg også stort.

– Dette blir moro. Instrumentene er stemte og vi planlegger en god tidsreise inn i Kim Larsens verden av musikk, sier Tom Arne Brandsegg, gitarist i Det Daarlige Selskab.

Røde tall

Troli forteller at 2021 ikke ble noe godt år rent økonomisk for den lokale bluesklubben. Det kan skape utfordringer, for det er ikke gratis å holde Pakkhuset i gang.

– Det endte med underskudd i fjor. Koronastøtten vi fikk var ikke så veldig stor. Den veide ikke opp det vi tapte, så da ble det røde tall. Vi er nødt til kanskje i enda større grad å levere det folket vil ha, sier Troli.

Bluesklubben håper derfor at musikk- og festglade folk fra hele Nes og omegn stiller opp og bidrar til at Pakkhuset forblir en populær arena for levende musikk i mange år framover.

God underholdning

Troli gleder seg også til mars, når bluesklubben får besøk av amerikanske Alan Haynes. Da vil Marius Lien fra Skogbygda og Magnus Berg Band holde minikonserter tidligere samme kveld.

– Det blir en kveld med mye god underholdning. Alan Haynes er jo topp klasse, og Marius og Magnus er to av de unge og fremadstormende artistene vi har i Norge nå. Unge, kreative og dyktige gitarister som også synger bra, sier Troli.

Les også
Amund Maarud: – Å tenke på meg selv uten gitaren i fanget har jeg brukt lang tid på

Lørdag til uka blir det som nevnt en hyllest av danske Kim Larsen og hans band Gasolin gjennom Det Daarlige Selskab.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det må jo kunne betegnes som gladmusikk. Vokalisten i bandet som kommer hit er halvt dansk også. Han synger godt. Det de framfører likner på originalen, sier Troli.

Bort med meter'n og maske

Koronaen er knust og kulturlivet er i gang igjen for alvor. Nes Blues Club håper og tror at folket nå er klare for en swingende kveld med Kim Larsen- og Gasolin-musikk.

– Vi har lenge diskutert å ha en tribute-aften med band som spiller musikk à la Kim Larsen, Åge Aleksandersen, The Beatles, Rolling Stones og så videre. Vi må levere det folket vil ha, og nå er det Kim Larsen som får heder og ære på Pakkhuset. Nå som både meter'n og maske ikke lengre er påbudt, håper vi at lokalet fylles, sier Troli.

FRA SCENEN PÅ PAKKHUSET: Nes Blues Clubs musikalske smeltedigel.
Les også
Et skritt nærmere riving av bygningene i Høievegen 9, 7 og 5