TYVERI VIA TÆPPING: Det nye ordet for kontaktløs betaling er "tæpping". Ordningen gjør det mulig å betale småbeløp uten pinkode. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ble frastjålet bankkort – kort tid etter ble de brukt

Tyver stjal bankkort, gavekort og lommebok fra parkert bil på Neskollen.

Tirsdag ettermiddag ringte en mann bosatt på Neskollen inn til politiets operasjonssentral og fortalte at han var blitt frastjålet et par bankkort, et gavekort, førerkort og en lommebok med litt kontanter i. Dette skal ha ligget i bilen hans.

Ble brukt

– Det er ikke loggført om bilen var låst eller ikke, men den skal ha stått hjemme hos vedkommende, og tyveriet skal ha skjedd i løpet av natt til tirsdag, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Kort tid etter at mannen oppdaget tyveriet, registrerte han at kort var blitt brukt på steder han ikke hadde vært.

– Vi har noen spor å gå etter i den forbindelse, sier Foseid.

Videoopptak?

Han legger til at det ikke framkommer av politiloggen om mannen hadde oppbevart pinkode til kort i den stjålne lommeboka, eller om tyven eller tyvene har benyttet seg av muligheten for tæpping.

DETTE ER TÆPPING

Tæpping er betaling med kort, enten det er stjålet eller ikke, uten at man trenger å oppgi pinkode og uten at man behøver å sette kortet inn i terminalen.

Vipps opplyser at man nå kan betale med tæpping for beløp inntil 500 kroner per varekjøp.

Politiet er blant annet opptatt av å få tilgang på videoopptak fra steder der kortene er brukt etter tyveriet.

– Forholdet vil bli anmeldt av fornærmede, legger Foseid til.

Kontaktløst

Tæpping gjør det mulig å betale varer for inntil 500 kroner med kort uten at man trenger å slå inn en kode, opplyser vipps.no. «Tæpping» er et nyord for såkalt kontaktløs betaling. En god del betalingsterminaler er utstyrt med denne funksjonen, der man kun registrerer betalingen ved å holde kortet over en skanner.