GOLFENTUSIASTER: Bjørn Melien, Aage Aasgaard, Trond Nyberg og Tom Storgaard er klare for en ny runde på golfbanen. Foto: Katrine Andreassen

Bjørn, Aage, Trond og Tom har golf-dilla: – Sosialt, moro og veldig korona-vennlig

Den 22. april startet sesongen på banen til Nes Golfklubb. Noen av dem som allerede har vært der flere ganger i år er Bjørn Melien, Aage Aasgaard, Trond Nyberg og Tom Storgaard.

Sola skinner på golfbanen på Vormsund denne søndagen, og på banens putting green er Melien, Aasgaard, Nyberg og Storgaard i gang med oppvarmingen. Om en halvtimes tid starter de på runden som tar omtrent fire timer.

– Det er en god spasertur dette. Vi går mellom en og en og en halv mil, sier Melien.

Etter at den åpnet 22. april, har det vært mellom 170 og 200 personer innom banen og spilt hver dag.

Les også
Løp raskere enn verdensrekorden

Golfreiser i inn- og utland

Sammen med elleve andre er de blitt en ganske stor gjeng som spiller golf sammen. Aasgaard begynte for 20 år siden, Storgaard for ni år siden og de andre har kommet til etter dette.

– Gjengen er satt sammen av venner og venners venner, men alle kommer i utgangspunktet fra Auli og Årnes. Mange av oss har gått på skole sammen. Fordelen med at vi er så mange, er at vi alltid har noen å spille med, sier Storgaard.

Les også
– Idretten er blitt lyttet til

Noen koner har også hengt seg på i løpet av årene, men de er egentlig en ganske typisk gjeng på golfbanen. Det er nemlig flest menn som spiller golf.

– Vi spiller stort sett golf minst en gang i uken og en gang i helgen. I tillegg reiser vi på turer sammen. Vi har blant annet vært i Tønsberg, Kragerø, Spania og Danmark og hadde planlagt en tur til Florida før koronaen kom, sier han og legger til at han selv også har prøvd seg på golfbanene i Thailand.

Les også
Stolper blir borte – ildsjelene fortviler
MANGE RUNDER: I fjor gikk Bjørn Melien 90 mil på golfbaner. Foto: Katrine Andreassen

Inkluderende miljø

De er alle tidligere idrettsgutter. Noen har drevet med fotball og andre håndball, men det er ikke treningen som lokker på golfbanen, selv om det blir en grei økt når de setter i gang. Det er heller ikke nødvendigvis det å bli veldig gode som er viktige, for de deltar ikke i konkurranser. Ikke annet enn innad i gjengen.

Les også
Verdensrekordforsøk på Nes-grensa

– Men da er det veldig viktig å vinne, ler de.

– Vi har imidlertid en halvproff med i gruppen som vi aldri klarer å slå, legger Melien til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ellers det sosiale som er det viktigste, og da er det en stor fordel med en aktivitet der de som er veldig gode godt kan spille med dem som er ferske i sporten.

– Man tenger ikke kjenne hverandre en gang. Jeg har flere ganger spilt med fremmede, og det er hyggelig uansett. Folk i golfmiljøet er veldig inkluderende og tar nybegynnere imot med åpne armer, sier Storgaard.

Les også
– Deilig å kunne trene med fullkontakt igjen

Koronavennlig sport

De fire godt voksne gutta skryter veldig av banen på Vormsund. Gresset har ikke riktig rukket å bli grønt ennå, men kvaliteten på grenene er svært god. Det at de starter sesongen såpass tidlig gjør også at mange fra andre steder tar turen til Nes for å spille golf.

– Vi har nå i overkant av 700 medlemmer. Vi hadde et veldig bra år i fjor, og opplevde at det var ganske mange som tidligere har spilt golf, som tok det opp igjen, sier leder for banen, Eva Marie Ruud Gulbrandsen.

Les også
Ketil Nøvik er ny leder i Nes Idrettsråd

De har allerede flere fulle nybegynnerkurs planlagt, og både barn og voksne ønsker å lære deg det grunnleggende for å komme i gang med sporten.

– Dette er jo en veldig koronavennlig sport. Her går man sammen i gruppe på fire med ti minutters mellom rom, og man er ute hele tiden, sier hun.

FØRSTE HULL: Tom Storgaard gjør seg klar til dagens første slag. Foto: Katrine Andreassen

Mulig å prøve

Både Gulbrandsen og de fire golfspillerne har inntrykk av at det fortsatt er en del som sitter på litt foreldede tanker om sporten. Det er slutt på tiden da alle som spilte golf hadde polo og rutete shorts, og det er på ingen måte noen dyr sport å komme i gang med.

Les også
Skogen gjør oss glade

– Hvis man har lyst til å prøve seg litt, trenger man ikke være medlem en gang. Det er mulig å leie en kølle og noen baller og prøve seg på driving rangen. Det vil også bli etablert en korthullsbane her, der det blir mulig for alle å spille, sier hun.

Hun legger til at det også skal komme en fotballgofbane på Vormsund, der hullene blir større og man bruker fotballer som sparkes i hullene.

Les også
Lykkepiller i naturen

– Ellers er det ikke like vanskelig å komme i gang som før. Nå trenger man kun et kort digitalt teorikurs og tre timer praktisk opplæring før man går en runde med en spiller med erfaring. Når det er gjort, har man fullført Veien til golf-kurset, sier Gulbrandsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

HOLDER ORDEN: Sammen med Lise Arntsen (til venstre) og Trond Erlandsen sørger baneleder Eva Marie Ruud Gulbrandsen for at alt er i orden når golfspillerne kommer. Foto: Katrine Andreassen
Les også
Rekord for Erik og gjengen: – Vi har merket pågang den siste tiden

Også om vinteren

Ifølge Melien er det lett å bli hekta på denne sporten. Selv hadde han lenge lyst til å prøve, men skjønte raskt at her kom han til å bli bitt av basillen.

– Jeg ventet derfor til jeg hadde mer tid til å spille. Og det ble som jeg hadde tenkt, for dette er skikkelig moro, sier han.

Både han og de tre andre oppfordrer alle til å prøve seg på golfbanen – ikke minst damer. De kan ikke se noen grunn til at dette skal være en guttesport.

– Selv holder vi på hele året. Om vinteren bruker vi golfsimulatoren, og det er både sosialt og moro det også. Men ekstra gøy er det når våren kommer. Det blir nesten som hingstesleppet – for da er vi veldig klare for å komme oss ut på gresset og begynne å spille på banen, sier de fire golfentusiastene.

GOLFBIL: Golf er en sport man kan holde på med selv om beina svikter. Blir runden for tung, kan man leie en golfbil. Foto: Katrine Andreassen
UTSTYR: En bag med køller er alt som skal til for å komme i gang med golf. Foto: Katrine Andreassen