BROREN OG BESTEVENNEN: Lillebror Kristian Løse og bestevennen Robin Lien Håkelia var initativtakere til søndagens bilkortesje. Foto: Guro Skjelderup

Over 200 kjøretøy i bilkjortesje for å minnes Sivert

Drøye 200 kjøretøy møtte søndag opp for å være med på kortesjen til minne om Sivert Løse (19) som døde onsdag forrige uke.

– Akkurat nå kjenner jeg på glede midt i alt det som er vondt. Det er så fint å se hvor mange som har møtt opp her i dag for å hylle broren min, sa lillebror Kristian Løse før kortesjen satte kurs i retning Gardermoen søndag. Sammen med Siverts bestevenn Robin Lien Håkelia, hadde lillebroren tatt initiativ til bilkortesjen.

Foto: Erik Røseid

– Det er overveldende å se så mange som kommer og det tar jo ikke slutt, sa bestekameraten mens samlingsplassen ble fylt til randen.

Klokken halv ett hadde over 200 kjøretøy samlet seg ved Nedre Hagaveg for å kjøre kortesje fra Årnes via Hvam til Keplerstjernen ved Gardermoen.

Dette er et samlingspunkt for bygdas bilmiljø som Sivert var en del av. Venner og bekjente fra hele Østlandet møtte opp for å delta.

Foto: Erik Røseid

Først i kortesjen kjørte Siverts gode kompiser etterfulgt av en blå traktor som Sivert brukte som en del av jobben i Nes kommune. Også kollegaer i kommunen deltok i kortesjen.

Foto: Guro Skjelderup

Tidligere lærere

Lene Wilberg og Ingeborg Ensjø Lunder, som begge var Siverts lærere fra naturbruklinjen ved Hvam videregående skole, hadde sammen med flere lærere fra skolen møtte opp for å minnes sin tidligere elev.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SIVERTS LÆRERE: Lene Wilberg og Ingeborg Ensjø Lunder var Siverts lærere på naturbruklinjen på Hvam videregående skole og hadde, sammen med flere av skolens lærere, møtt opp for å minnes sin tidligere elev. Foto: Guro Skjelderup

– Sivert var en helt fantastisk gutt! Han holdt kontakten med skolen også etter at han hadde sluttet hos oss og senest torsdagen før han gikk bort var han og holdt foredrag for den gamle klassen sin. Han var åpen om angst og foredraget gjorde dypt inntrykk på både elever og lærere, sa lærer Lene Wilberg før hun satte seg i minibussen sammen med de andre lærerne fra Hvam videregående skole.

Sammen med venner, kjente og kollegaer var også lærerne en del av kortesjen.

Foto: Guro Skjelderup
Foto: Guro Skjelderup
Foto: Guro Skjelderup
Foto: Guro Skjelderup
Foto: Guro Skjelderup
Foto: Guro Skjelderup

Tente lys

Framme ved det ikoniske landemerket ved Gardermoen parkerte biler, traktorer og ATV-er på rekke og rad.

Den lange kortesjen hadde vokst seg enda større underveis og Raumnes anslår at minst 250 kjøretøy kom fram til Gardermoen.

Foto: Erik Røseid
Foto: Erik Røseid

Før mørkes frambrudd gikk først Robin og vennene hans fram for sette ned et lys og laminerte bilder av Sivert.

Gruppevis tente flere lys til minne om kameraten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foto: Erik Røseid
Foto: Erik Røseid
Foto: Erik Røseid

Smittende smil

Etter alle hadde dratt sto Kristian og Robin igjen med sine nærmeste venner.

Mens de rettet opp noen fakler, snakket de om Sivert og hans smittende smil.

Foto: Erik Røseid

– Hvis man hadde en dårlig dag, kunne man gå til Sivert og være sikker på å få et smil om munnen og en god følelse i kroppen, sa vennen Erlend Kjær.

Sammen pratet de om hvor mye Sivert betydde for de rundt seg – noe kortesjen var et tydelig bevis på.

– Da jeg gikk ut av bilen da vi kom fram, fikk jeg gåsehud. Jeg fikk sjokk da jeg så hvor mange som hang på kortesjen, det betyr så mye, sa lillebror Kristian og bestekameraten Robin la til:

– Jeg er helt målløs over hvor mange som viser at de bryr og stiller opp. Det kommer folk som er i miljøet og folk som vi ikke kjenner har tatt turen helt hit. Det betyr så mye, og det viser hvor godt vi tar vare på hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Foto: Erik Røseid

Sammen kjørte de hjemover.

Foto: Erik Røseid