AVTALE SIDEN JUNI: Henrik Eriksen er grunneier der Røa-masta skal opp. I juni i fjor inngikk han avtale med Telenor. På vegne av alle beboerne med elendige signaler håper han på fortgang. Her står han i teigen der den høye masta skal settes opp ved Bekkelagsvegen nordvest for Tesiåsen. Foto: John Arne Paulsen

Beboerne håper Telenor får «Røa-masta» på plass i vår

Avtalen om plassering av mobilmasta vest for Vormsund har vært klar siden i fjor sommer.

Som omtalt i Raumnes tirsdag, måtte de opprinnelige planene fra januar 2019 om en mobilmast i Tesiåsen skrinlegges. Grunneieravtalen der ble det aldri noe av.

Så kom Telenor i kontakt med en annen grunneier, Henrik Eriksen, som bor rundt to kilometer lenger nordvestover fra Tesiåsen, ved Bekkelagsvegen/Greni. Han var umiddelbart positiv. Han forteller at det helt siden avtalen var i boks sommeren 2021 har vært klart hvor masta skal settes opp på hans eiendom. Han trengte ikke betenkningstid da han fikk spørsmålet fra Telenor.

– Sånn som det er nå, sliter vi med veldig dårlige telefonforhold her.
Henrik Eriksen

– Sånn som det er nå, sliter vi med veldig dårlige telefonforhold her. Så da var det ikke vanskelig å få meg til å signere en avtale om at de kan sette masta opp på min grunn, sier Eriksen.

Med andre ord har beboere kun noen kilometer fra E16 og god infrastruktur, fortsatt elendig telefondekning.

Så godt som alle

– Er det mange i dette området vest og nordvest for Tesiåsen som sliter med dårlig signalkvalitet?

– Det gjør vel så godt som alle. Det er derfor vi har vært veldig opptatt av at den masta må opp så fort som mulig, sier Eriksen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Man følte derfor grunn til å juble da Nes kommune undertegnet fiberavtalen med Telenor i januar 2019 om utbygging i områdene Østgård, Bodding, Togstad og Røa. Det er blitt tre år siden. Framdriften har på langt nær vært som han og naboene forventet. Først ventet de på «Tesiåsen-masta», som nå heller kan betegnes som «Røa-masta». Grunneieren opplyser at den er planlagt å bli 36 meter høy.

RØA-MASTA: Det røde punktet opp til venstre viser hvor mobilmasta skal settes opp rundt fire kilometer vest for Vormsundbrua. Telenor inngikk i fjor sommer en avtale med en grunneier om oppføring av en mast for høyhastighets mobilsignaler. Beboerne i området venter stadig mer utålmodig. Foto: Skjermdump fra norgeskart.no

– Helt siden tidlig i fjor høst har vi jaget på så godt det lar seg gjøre for å få Telenor til å sette masta opp, men det har ikke skjedd. Jeg tror dette har med prioritering å gjøre, sier Eriksen.

Som omtalt tirsdag estimerer Telenor at masta skal være oppe og operativ til sommeren. Eriksen håper på en ny prioritering som framskynder den prosessen.

Tar lang tid

Vi ba Arne Quist Christensen, moderniseringsdirektør i Telenor, om en kommentar på hvorfor det tar så lang tid på få denne masta på plass.

– Når grunneiertillatelse er på plass starter jobben med nabovarsel, byggetillatelse og eventuelt en godkjenning hos statsforvalter. Først når dette er på plass går ordren ut til vår entreprenør og kraftleverandør. Fra beslutning til ferdigstillelse regner vi normalt 18 måneder. Fra grunneiertillatelse 15 måneder, opplyser Christensen.