TIUR PÅ BILTUR: Den nysgjerrige tiuren på Neskollen sa ikke nei takk til en biltur. Foto: Privat

Beboerne fikk seg en overraskelse: Tiuren ble med på biltur - Se video

En tiur viste spesiell atferd på Neskollen søndag kveld. Den satte seg på Land Roveren og ble med på biltur. Den så ikke ut til å la seg skremme.

– Denne er ikke helt som andre normale tiurer. Den brydde seg fint lite om at vi skulle ut å kjøre, skriver Ida Ringvold på Facebook-siden «Vi som bor på Neskollen», der hun deler video av tiuren som satte seg på biltaket på Land Roveren, der den sitter helt i ro mens bilen kjører sakte framover.

Tiuren så ikke ut til å være mye redd for verken folk, biler, hus eller fuglehunder.

– Den valgte jo ett hus med en Gordon-setter, så hunden var jo rimelig gira, uten at tiuren brydde seg der den satt, skriver Ringvold, som fikk fanget det artige opptrinnet på video med smarttelefonen.

– Det er ikke hver dag man har en tiur på bilen, sier Ringvold.

Innlegget har rundet 120 likerklikk og 16 kommentarer. Flere beboere skriver at de har sett tiur flere steder på Neskollen de siste dagene, blant annet utenfor Læringsverkstedet barnehage, og flere regner med at det er den samme tiuren som er på ferde.

Les også
SE VIDEO: Hissig tiur ved Finnholtsjøen

I nabolaget et par timer

– For få år siden hadde vi tam rev og delvis også elg, og nå har vi tam tiur. Det er eksotisk her på toppen, hva blir det neste? Tam bjørn?, skriver en av naboene i kommentarfeltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tiuren var ikke av det lettskremte slaget, og lot seg ikke skremme verken før eller etter bilturen.

– Den den fløy av sted og satt seg ved thujahekken. Når vi kom tilbake etter en time og skulle lufte hunden var den der fortsatt, sier Ringvold, som regner med at tiuren oppholdt seg i nabolaget i noen timer søndag kveld.

– Jeg har ikke sett den i dag, sier Ringvold, som håper at tiuren er frisk.

Ikke aggressiv

Leder i viltnemnda, Olav Mæhlum, har fått flere meldinger om den nysgjerrige tiuren.

– Det er uvanlig at tiuren oppfører seg sånn på denne årstida, da slik skjer mest i spilltiden om våren. Den er ikke pågående og aggressiv, men har nok forvillet seg inn i et boligfeltet, sier Mæhlum.

HAR FÅTT MELDINGER: Olav Mæhlum, leder i viltnemnda, har fått flere meldinger om den nærgående tiuren på Neskollen. Foto: John Arne Paulsen

Viltnemndlederen utelukker heller ikke at det kan være en såkalt rakkelhane, som er en krysning mellom storfugl og orrfugl.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har bare sett den på bilde der det er vanskelig å se fargene. Uansett er den ikke aggressiv som tiurene i spill om våren. De er også større, og dette likner en ungtiur, sier Mæhlum.

Les også
Elever på rådyrjakt: – Jeg har litt lyst til å ta jegerprøven