HØYT SMITTETRYKK: Korsdalen barnehage på Auli måtte stenge en avdeling da alle ansatte ble smittet av korona. Foto: Øyvind Hofsrud

Barnehage måtte stenge en avdeling: – Har opplevd et skred av smittetilfeller

Da alle ansatte på en avdeling ble smittet av korona, hadde ikke daglig leder Anne-Turid Tveter noe annet valg enn å stenge avdelingen.

– Det er vanskelig å drive barnehage uten personale, sier Tveter, som er daglig leder ved Korsdalen barnehage.

Hun forklarer at fire av fire ansatte på en av avdelingene ved barnehage på Auli er smittet med korona. Hun så seg dermed nødt til å stenge avdelingen.

– Det er en fryktelig uheldig situasjon. Vi har aldri hatt det sånn i løpet av pandemien. Det er helt eksepsjonelt det vi opplever nå, sier hun.

Rammer barna og familiene

Situasjonen ved Korsdalen barnehage er et eksempel på smittesituasjonen ved skoler og barnehager i Nes nå. Smittetrykket er høyt. Raumnes har omtalt smitteboomen ved i skolene i Nes, og ved tre av skolene innføres massetesting av elever.

Tveter beklager at situasjonen rammer barna og familiene.

Les også
Smitteboom i skolen – nå skal elever ved disse skolene massetestes

– Når vi må stenge en avdeling, har vi dessverre ikke noe tilbud til barna som går i den avdelingen, sier hun og forklarer at smitteverntiltakene gjør at barnehagen blir litt låst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

BEKLAGER: Daglig leder i Korsdalen barnehage, Anne-Turid Tveter, synes det er leit at barn og ansatte er syke. Hun beklager at de har måttet stenge en avdeling. Foto: Øyvind Hofsrud

– All aktivitet i barnehagen skjer i kohorter. I samråd med barnehagemyndigheten har vi besluttet å stenge avdelingen, sier hun.

Fem av 19 ikke smittet

Tveter forklarer at de også har veldig mange smittede barn på den aktuelle avdelingen.

– Av de totalt 19 barna vi har på avdelingen er det kanskje fem som ikke er smittet foreløpig, sier hun.

Les også
Det kan gå dager før du får svar – Ahus beklager ventetiden

Tveter tror situasjonen er ganske lik i alle barnehagene nå, men hun kjenner ikke til om andre Nes-barnehager har måttet stenge avdelinger.

– Dette rammer dessverre begge parter, både ansatte som er smittet på jobb og deres familier og barn og familier som ikke får vært i barnehagen.

Skred av smittetilfeller

Hun beskriver situasjonen som helt annerledes nå enn da pandemien startet for snart to år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da hadde vi to ansatte som var smittet, og avdelingen ble stengt mens det pågikk smittesporing. Den gangen var det bare enkeltstående tilfeller, men nå har vi opplevd et skred av smittetilfeller på den ene avdelingen, sier Tveter.

Les også
Mange ledige vaksinetimer

Hun synes det er leit at så mange barn er syke, og hun forteller at noen av dem er ganske dårlige med høy feber.

Slitne ansatte

Tveter beskriver en barnehagehverdag preget av pandemi og smittevernhensyn. Ungene holdes avskilt i kohorter både inne og ute, og de ansatte har ingen felles møter eller felles pauserom.

– Som resten av Norges befolkning er vi slitne og lei. Jeg synes det er helt utrolig at personalet orker dette dag etter dag, og at de står i det.

Tveter forteller om en rolig smittesituasjon på de andre avdelingene i barnehagen nå.

– Vi har en ansatt og noen barn som er smittet på en annen avdeling, så der er vi litt spente. Noen ansatte må også være hjemme fordi det er smitte i familien, men det ser foreløpig ut til at det går bra, sier hun.