NY GAPAHUK: 50 personer deltok under åpningen av gapahuken på Herbergåsen under "Vegalangs på Opaker" i slutten av august. Foto: Frits Wahlstrøm

Åpnet gapahuk på Herbergåsen

Under «Vegalangs på Opaker» ble gapahuken langs Den Wingerske kongevei på Herbergåsen åpnet. Funnefoss Oldtidsveikomité sto som arrangør, og 50 personer var møtt frem i det gode sommerværet.

Leder i Opaker Velforening, Gro Westerhagen Ilseng, takket de mange som har deltatt i dugnader for å få satt opp gapahuken. Applausen var stor da hun klippet snoren og ønsket at den ville bli til glede og trivsel for de mange som bruker den historiske veien over Herbergåsen.

Klippet snora: Leder i Opaker Vel, Gro Westerhagen Ilseng, klippet snoren og erklærte gapahuken for åpnet. Foto: Frits Wahlstrøm

Under tilstelningen orienterte leder i Funnefoss oldtidsveikomité, Bjørn Viggo Larsen, om arbeidet med Oldtidsveien og Kongeveien, som er blitt en åtte kilometer lang turløype som starter ved Nes strandhager, tidligere Hagen camping.

Grunneier Ole Magnus Røed på gården Heberg store har gitt tømmer vederlagsfritt til oppsettingen av gapahuken. Tømmeret er skåret på hans gårdssag før det ble fraktet til Haga, der Yngvar Wennevold laftet gapahuken i sin industrihall ved tidligere Alna Tegl. Nes kommune, Aurskog Sparebank og flere lokale foreninger og bedrifter har gitt bidrag til oppsettingen av gapahuken. Åpningen fant sted søndag 23. august.

Gapahuken på sørsiden av Herbergåsen har vakker beliggenhet med vakker utsikt over Opakermoen. Glomma, Nes kirke, Neskollen og helt til Varingskollen i Nittedal i det fjerne.