Den nye Rema 1000-butikken ligger rett ved innkjøringen til Neskollen.
Den nye Rema 1000-butikken ligger rett ved innkjøringen til Neskollen. Foto: John Arne Paulsen

Åpner på Neskollen onsdag

Rema 1000 åpner førstkommende onsdag sin tredje butikk i Nes.

NESKOLLEN

Rema 1000 åpner med dette sin 47. butikk bare i Akershus, beliggende som første bygg til venstre når man har svingt inn på Melkevegen fra Hvamsmovegen. Denne matbutikken vil dermed konkurrere på markedet med Coop Extra som ligger inne i Neskollen Senter. Rema 1000 mener dette bare er positivt for begge butikkene.

Voksende marked

– Neskollen har en meget god beliggenhet i nærheten av Oslo og Gardermoen, og området er under utvikling. Her bygges det stadig nye boliger, og befolkningen øker hele tiden. Det betyr at dette er et voksende marked, og beliggenheten butikken har fått er veldig riktig, uttalte Thomas Dahle, administrerende direktør i Rema Eiendomsutvikling Øst, til Raumnes tidligere i høst.

Tredje i Nes

Den nye Rema-butikken blir kjedens tredje i Nes. Fra før ligger det to på Årnes, en ved Nedre Hagaveg og en annen ved Silovegen.

– Detaljer gjenstår

Arealbygg AS står for byggingen. Bygget blir ikke helt ferdig til onsdagens åpning, og derfor har man hatt behov for å søke om midlertidig brukstillatelse.

– Vi ber om midlertidig brukstillatelse av bygget. Det gjenstår kun uvesentlige detaljer for et ferdig bygg, og noe av dette er det nødvendig å vente med til våren, forteller Hans Petter Hjertum på vegne av Arealbygg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innvilges

Irene Andreassen i Nes kommune forteller til Raumnes at det ikke er noe som hindrer at søknaden om midlertidig brukstillatelse kan innvilges. Alle sikkerhetsmessige krav er tilfredsstilt. Det innebærer blant annet brannvarsling, nød- og ledelys og rømningsveger.

Ferdig til sommeren

– Vi planlegger butikkåpning førstkommende onsdag, og ber om å få en bekreftelse før dette, legger Hjertum til.

Det får han. Øvre Romerike prosjektering har gjennomført en nødvendig beliggenhetskontroll. Arealbygg satser på å kunne sende inn en søknad om ferdigattest 1. juni neste år.

– Utendørsarbeidene bør være fullført innen den datoen, opplyser Hjertum.