ÅPEN DØR: Torsdag ble det kjent at en elev på 10. trinn ved Runni ungdomsskole er død. I ettermiddag og kveld er det åpen dør på Årnes gamle skole for alle som trenger noen å snakke med. Foto: Guro Skjelderup

Åpnet dørene for ungdom i sorg etter at 10. klassing døde

En tiendeklassing ved Runni ungdomskole døde denne uken. Torsdag ettermiddag ble sørgende ungdom invitert til samtaler ved Årnes gamle skole.

Torsdag ble elevene på 10. trinn ved Runni ungdomsskole informert om at en medelev er død.

Samtidig gikk det ut melding til alle foresatte på 8. og 9. trinn ved Runni ungdomsskole med beskjed om at en elev i 10. klasse er død. Raumnes er ikke kjent med dødsårsaken, utover at dødsfallet skal ha skjedd utenom skoletiden.

I meldingen heter det at alle elever på 10. trinn har fått beskjed. Videre informeres det om at det er helsepersonell tilgjengelig for dem som ønsker noen å snakke med.

Les også
Ella Iversen (14) døde onsdag

Åpner dørene

Fra klokken 14.30 til 21 torsdag kveld var dørene åpne på Årnes gamle skole for alle som ønsket å samles. Kommunen var tilstede med voksne fra blant annet avdeling for dialog og mestring, kommunens kriseteam og ansatte i fritidsklubben.

– Dørene er åpne for alle som trenger noen å være sammen med, både ungdom og foreldre. Her vil det bli smurt rundstykker og sammen skal vi bidra til at det blir et godt sted å være i dag, sa Heidi Sann, virksomhetsleder for integrering, fritid og frivillighet, like før dørene åpnet.

Sann understreker viktigheten av at ungdommene har noen å snakke med både nå i den akutte fasen og i tiden som kommer.

– Jeg oppfordrer foreldre til å snakke med ungdommene sine og ikke tie det som har skjedd, sier hun og legger til at kommunen også har et hjelpeapparat som står klart for å hjelpe dem som måtte trenge det når hverdagen kommer.

SAMHOLD: – Dørene er åpne for alle som trenger noen å være sammen med, både ungdom og foreldre, sier Heidi Sann, virksomhetsleder for integrering, fritid og frivillighet. Foto: Guro Skjelderup

Åpen dør

Raumnes var tilstede i det dørene åpner og etter kort tid ble lokalene fylt opp av ungdommer. På bordene er lys tent og mange av ungdommene har med roser. Utover kvelden var det mange innom

Tilstede var også sosiallærer ved Runni ungdomsskole, Stine Wilsgård. Hun forteller at det hele torsdag har vært fire helsesykepleiere tilstede ved skolen og som har vært tilgjengelige for elevene på alle trinn.

– Jeg har også hatt åpen dør i hele dag og det vil jeg ha i mange dager fremover, forteller en sterkt preget sosiallærer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trenger du noen å snakke med

Her kan du få hjelp:

Kirkens SOS: 22 40 00 40 eller chat: soschat.no

Røde Kors: 800 33 321 eller chat korspaahalsen.rodekors.no

Mental Helse: 11 61 23 eller chat sidetmedord.no

Dette kan du gjøre dersom du frykter at noen går med selvmordstanker:

Fortell at du er engstelig og hvorfor du er det. Spør om det nå er blitt så ille at han/hun har tenkt å ta livet av seg.

Vær konkret og tydelig og fortell at dette er noe som gjør deg bekymret.

Husk at du må kontakte legevakt, psykiatrisk poliklinikk eller sykehus hvis en akutt krise skulle oppstå, eller hvis du blir usikker på situasjonen. Det er bedre å be om hjelp én gang for mye enn én gang for lite.

Vær tålmodig og forståelsesfull.

Det er ofte lurt å prøve å motivere den som er i krise, til å gå i behandling.

Kilde: NSSF