Leif Ottesen (styremedlem Rødt), Espen Mortensen, Hege-Charlotte Jacobsen (Rødt) og Ali Reza Nouri (SV).
Leif Ottesen (styremedlem Rødt), Espen Mortensen, Hege-Charlotte Jacobsen (Rødt) og Ali Reza Nouri (SV). Foto: Tommy Simon Norum

Ap, SV og Rødt jubler mens Frp er avventende

Det er valgvake i Årnes sentrum. Ap, SV og Rødt jubler, mens stemningen hos Frp er avventende. MDG har foreløpig to representanter inne i kommunestyret.

Mens Arbeiderpartiet har sitt valgmøte i Årnes gamle skole og kan juble etter 39,6 prosent av forhåndsstemmene, er stemningen langt mer laber hos Frp i kjelleren på kulturhuset.

– Det er skuffende, men vi er fortsatt optimister. Vi har i høst sett at det er hensikt å drive valgkamp, og håper at det går oppover, sier Tove Nyhus (Frp). Hun er fornøyd med valgdeltakelsen, men forteller at Frp kom ut dårligere enn antatt.

– Blir det slik det ser ut nå blir det ikke moro for opposisjonen. Det blir trist for alle, ikke bare politikerne men også for innbyggerne, sier Nyhus, som forteller at situasjonen hos Nes Frp er avventende.

Liv Gustavsen er nummer fire på fylkestingsvalget, og foreløpig er Frp inne med tre representanter i fylkestinget.

SV og Rødt er fornøyde

I Kulturkafeen har SV og Rødt samlet seg for å følge valgresultatene utover kvelden og natta.

Hos Frp er stemningen foreløpig avventende. Fra venstre, Liv Gustavsen, Anita Bue, Rolf Steffenrud, Tove Nyhus og Lill Solstad.
Hos Frp er stemningen foreløpig avventende. Fra venstre, Liv Gustavsen, Anita Bue, Rolf Steffenrud, Tove Nyhus og Lill Solstad. Foto: Tommy Simon Norum
Det var god stemning på Arbeiderpartiets valgvake i Årnes gamle skole, etter at de høstet inn 39,6 prosent av forhåndsstemmene.
Det var god stemning på Arbeiderpartiets valgvake i Årnes gamle skole, etter at de høstet inn 39,6 prosent av forhåndsstemmene. Foto: Tommy Simon Norum

– Enn så lenge ligger vi inne med tre, og det gjelder å holde stafettpinnen helt inn, sier Ali Reza Nouri, SVs førstekandidat.

Tverrpolitisk Seniorliste var etter forhåndsstemmene inne med en representant i kommunestyret.

– Det er helt sikkert at velgerne i år har valgt velferd og miljø, sier Reza Nouri, som forteller at resultatene er som forventet.

Hege-Charlotte Jacobsen fra Rødt er også inne i kommunestyret, som den første representanten fra Rødt i Nes.

– Det trengs mer helsefolk inn i kommunestyret, sier Jacobsen.

Har is i magen

MDG er så langt fornøyde.

– Her er det bra stemning, men vi har litt is i magen fortsatt, sier Jo Inge Buskenes (MDG).

Han deltar i partiets valgvake i Oslo og forteller om god stemning etter at resultatet av forhåndsstemmene ble offentliggjort. I Nes har partiet en oppslutning på 5,6 prosent, noe som gir to mandater i kommunestyret.

– Vi er veldig godt fornøyd med det. Hittil ser dette fantastisk ut. Men vi avventer jubelen til det endelige resultatet foreligger, sier Buskenes.

Han forteller at det tidligere har vært slik at MDG har hatt god uttelling på forhåndsvalget.

– Forrige gang hadde vi kjempebra resultat på forhåndsstemmene, men så gikk det litt og litt ned. Alle er spent nå, sier han.

Ikke lystig lesing

For Nes Høyre er resultatene av forhåndsstemmene ikke lystig lesing. Partiet har nå en oppslutning på 9,1 prosent, noe som er 5,1 prosent lavere enn ved forrige valg. Blir resultatet slik, får Høyre tre mandater i kommunestyret.

– Dette er bare foreløpige resultater. Tendensen er at det er store bevegelser. Vi er fortsatt optimister, sier Kjell Jevne.

lisbet@raumnes.no