Siri martinsen, leder i NOAH Foto: NTB scanpix

Jegeren fant hunden drept av ulven. Nå blir han anmeldt til politiet

Organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter anmelder Kenneth Sletner, på bakgrunn av en facebook-post han la ut etter at hunden hans ble drept av ulv.

Det bekrefter NOAHs leder, Siri Martinsen, overfor Raumnes tirsdag kveld.

– Jegeren oppfordrer til ulovlig skyting av ulv. En slik oppfordring er i seg selv et lovbrudd. Vi ser alvorlig på at han oppfordrer til miljøkriminalitet, sier Martinsen.

Raumnes har forelagt saken for Kenneth Sletner. Han ønsker ikke å gi noen kommentarer, utover følgende:

– Det er stusselig at NOAH belaster politiet med sånt.

Sletner har fjernet facebook-innlegget.

KUN TO LABBER IGJEN: Dette var alt hundeeieren fant igjen av elghunden som ble tatt av ulv øst for Flolangen lørdag. Foto: Privat
Les også
Her skjedde ulveangrepet: – Da jeg kom fram til stedet der bikkja var, sto det en ulv og gnagde på det ene bakbeinet jeg fant igjen

Reagerer på facebook-post

På sosiale medier skriver NOAH at organisasjonen har «mottatt mange tips fra bekymrede følgere, etter en elgjeger i sosiale medier har gått ut med oppfordring om at elgjegere bør skyte ulv mens de sitter på post».

Les også
Storm mot jegerne etter ulveangrepet: Hetses på sosiale medier

NOAH viser til en facebook-post jeger Kenneth Sletner la ut i helgen, etter at hunden hans Saga ble tatt av ulven.

«Elgjegeren uttalte på facebook at en ulv hadde drept hunden hans, og skriver: «Så til alle elgjegere: slutt å se på ulv på post, SKYT». NOAH sender nå anmeldelse, og mener politiet også bør etterforske forholdene rundt det å slippe hunden, dersom eier visste at dette kunne medføre risiko», heter det i meldingen fra NOAH.

NOAH ANMELDER ELGJEGER FOR OPPFORDRING TIL ULOVLIG SKYTING AV ULV! NOAH har mottatt mange tips fra bekymrede følgere,...

Publisert av NOAH - for dyrs rettigheterTirsdag 13. oktober 2020

– Er ikke dette litt voldsomt? Tror dere ikke jegeren skrev i affekt, etter at han fant hunden sin spist av ulv?

– Dette er en jegers oppfordring til andre jegere, og jegere som sitter alene på post med gevær har lav oppdagelsesrisiko hvis de begår faunakriminalitet. Han har i dagene etterpå hatt mange anledninger, både gjennom media og sosiale medier, til å trekke tilbake oppfordringen om lovbrudd. Det har han ikke gjort. Derfor må vi ta ham på alvor og tro at han faktisk mener det han skrev.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mot faglige råd

– Men er det ikke på sin plass å ha medfølelse med en mann som nettopp har funnet hunden sin spist av ulv?

– Man har selvsagt medfølelse med en eier som har mistet en hund, og ikke minst med hunden, men det utelukker ikke at det er viktig å reagere på oppfordring til grov faunakriminalitet. Grove lovbrudd kan ikke legitimeres med følelser.

– Mener du at jegeren ikke burde sluppet hunden løs i det aktuelle området?

– Jeg ville aldri gjort det hvis det var min hund. Det er klare faglige råd mot å slippe hund løs i ulverevir, og det er også råd om beskyttelse som kan brukes, sier Martinsen.

Les også
– Det må tas ut ulv nå!

– Flertallet for ulv

NOAH-lederen mener kommentarfeltene gir et feilaktig bilde av hvordan folk flest på bygda ser på ulvens plass i naturen.

– Senterpartiet har vært med på å skape et bilde av at ulven er uønsket av folk på bygda. Det stemmer ikke. Undersøkelser fra NINA viser at flertallet faktisk er for ulv.

Martinsen har merket seg at enkelte mener ulven tar seg til rette i norske skoger.

– Det er helt feil. Det finnes omlag 100 ulver i Norge, over fem millioner mennesker, over to millioner sauer og lam, og veldig mange hunder. Det er vi mennesker som tar oss til rette, og som fortrenger ville dyr med våre aktiviteter.