annonse

Amalie, Tiril og Lotta er tatt ut til verdenscup i Dresden

Klare for Dresden
Klare for Dresden: Tiril Udnes Weng fra venstre, Amalie Håkonsen Ous og Lotta Udnes Weng er tatt ut til verdenscuprenn i Dresden førstkommende helg. Arkiv (Foto: Erik Borg)

Amalie Håkonsen Ous og Udnes Weng-tvillingene er tatt ut til verdenscup i Dresden førstkommende helg.

Tommy Simon Norum

Ski

- Vi er spente på hva et relativt ungt kvinnelag kan prestere i denne tøffe konkurransen, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding fra NTB.

Verdenscuprennet i Dresden er første gang at det arrangeres verdenscup i idylliske omgivelser ved elven Elben, som renner igjennom byen.

- Det er en typisk by-sprint midt i sentrum. Disiplinene er individuell sprint lørdag og lagsprint søndag. Begge dager er det fristil som gjelder, opplyser NTB.

Gåsbu og Dresden

Totalt består den norske troppen av 13 utøvere med en fordeling på sju menn og seks kvinner. De skal først konkurrere i verdenscupen i Dresden, samtidig med at NM på ski på Gåsbu i Hamar går av stabelen. Løperne går først torsdagens NM-sprint i Vang, før ferden går videre mot Tyskland fredag.

- Selv om det er NM må vi oppfylle våre internasjonale forpliktelser, sier Løfshus.

I kvinnenes klasse skal Maiken Caspersen Falla forsvare sin ledertrøye mot tøffe konkurrenter, mens Johannes Høsflot Klæboe er tilbake for å forsvare den røde ledertrøya i sprintcupen.

Glad og stolt

Landslagssjef Løfshus er både glad og stolt over at flere nye løpere får sjansen i verdenscupen denne helgen. Blant kvinnene blir det internasjonal debut for Amalie Håkonsen Ous, som får med seg begge klubbvenninnene og Lotta og Tiril Udnes Weng.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse