Deler av administrasjonen til Alma er på flyttefot etter en fusjon, forteller administrerende direktør i Alma, Heidi Bruun Woldsnes. Bildet er tatt i forbindelse med en prisutdeling i 2015.
Deler av administrasjonen til Alma er på flyttefot etter en fusjon, forteller administrerende direktør i Alma, Heidi Bruun Woldsnes. Bildet er tatt i forbindelse med en prisutdeling i 2015. Foto: Jan Erik Hæhre

Alma-fusjon betyr flytting av arbeidsplasser

Alma Norge AS fusjonerer med Midsona Norge AS. Det betyr at deler av administrasjonen blir flyttet fra Årnes.

- Fusjonen betyr at deler av selskapets kontoransatte flytter til Skøyen i løpet av oktober, sier Heidi Bruun Woldsnes, administrerende direktør i Alma Norge.

Fusjonen betyr nødvendigvis også noe nedbemanninger, hovedsakelig grunnet at det blir noen dobbeltfunksjoner. dette ønsker ikke Woldsnes si så mye om foreløpig.

Midt i prosessen

- Vi er midt i denne prosessen nå, og vil informere de ansatte om endelig utfall av saken før det står på trykk i avisa, sier Woldsnes.

Alma Norge AS er en betydelig leverandør av økologisk mat og produkter i varekategoriene melkefri/plantebasert, glutenfritt, vegetar og livsstil. Selskapet het tidligere Alternativ Mat.

I 2011 flyttet selskapet fra Kenmore-lokalene på Runni til fabrikklokalene etter Draka.

Lageret blir på Årnes

Alma Norge AS har i dag 30 ansatte. Antallet vil altså bli redusert, men selskapet forsvinner ikke fra Årnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Lageret blir på Årnes i overskuelig framtid, slår Woldsnes fast. Midsona holder imidlertid til på Skøyen i utkanten av Oslo.

Midsona Norge AS het tidligere Midelfart Sonesson AS, og ifølge proff.no driver selskapet med engroshandel med parfyme og kosmetikk. Styreleder i Midsona Norge AS heter Peter Sven-Eric Åsberg.

Samme styreleder

Samme Åsberg er styreleder også i Alma Norge AS, der største aksjonær er svenske Internatural AB.

Midsona Norge AS omsatte i 2014 for 362 millioner kroner, og hadde et resultat før skatt på drøye 37 millioner kroner. Største aksjonær i Midsona er Bioglan AS, der den samme Åsberg er daglig leder og styreleder. Selskapets formål er engroshandel med spesialisert utvalg av nærings- og nytelsesmidler ikke nevnt annet sted.

Alma Norge har en solid vekst i omsetningen de siste årene, og omsatte for drøye 220 millioner i 2015. Resultatet før skatt var nær 17 millioner kroner.