5,2 millioner kroner til nesbuene

UTBYTTE: Coop Norge har sendt 5,2 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2022 til sine medlemmer i Nes. Foto: Gorm Kallestad

Coop Norge har utbetalt mer enn 1,3 milliarder kroner til sine eiere. 5,2 millioner kroner sendes til eierne i Nes.

Coop er et samvirke-foretak, og eies av innbyggere i Norge. Selskapet lokker med kjøpeutbytte av det du handler hos Coops butikker, og nå har Coop Norge utbetalt mer enn 1,3 milliarder kroner i kjøpeutbytte.

Les også
Torjus' søppel-prosjekt har skapt stort engasjement: – Det er merkelig for mange

I tillegg har medeierne fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør 1,2 milliarder kroner. Coops medeiere får dermed en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,5 milliarder kroner for 2022, skriver selskapet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det skal lønne seg

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledes, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge.

Les også
Linn startet en gruppe hun selv savnet: – Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det skulle ta så av

Coop Norge har over to millioner medlemmer, eller medeiere, og fordelene deres beløp seg i 2022 til over 2,5 milliarder kroner

De beste kundene

Coop har selvsagt mange medlemmer og medeiere også i Nes, mange som har vært med fra den gang Coop hadde en rekke mindre butikker rundt i Nes, via Nes Samvirkelag og Coop Romerike. Medlemmene i Nes fikk altså i overkant av 5,2 millioner kroner i kjøpeutbytte i 2022.

Les også
Opphever kommunens vedtak for neste byggetrinn i Glomma Boligpark: – Saken er ikke tilstrekkelig opplyst

– Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, og vi tror på deling med våre medeiere som sammen har bidratt til at vi kan betale ut et kjøpeutbytte som nok en gang topper fjorårets utbetaling, sier Dyngeseth.

107 076 nye medeiere

I pressemeldingen skriver Coop at de i 2022 fikk 107 076 nye medeiere på landsbasis. Av disse er 35 prosent under 30 år, og over 57 prosent under 40 år.

Les også
Nysatsing på wienerpølser fra Husåsskogen redder drifta: – Det er stusslig å drive med ku

– Det er en utvikling vi har sett over flere år at stadig flere yngre blir medeiere i Coop. Mange er opptatt av delingsøkonomi og de vet at de kan spare mye ved å benytte seg av fordelene som følger med å være medeier i Coop, sier Dyngeseth.

I mars introduserte Coop dessuten en ordning med familiemedlemsskap, og dette har også vært en suksess, i følge Coop.