annonse

2000 Eidsiva-kunder rammet av fiberbrudd

Fiberbrudd
Fiberbrudd: Eidsiva Bredbånd AS har hatt en fiberbrudd på en stamnett-fiber, som rammer 2000 kunder. mange av dem er nesbuer. Det jobbes på spreng for å løse problemet. (Foto: Eidsiva Bredbånd AS)

Rundt 2000 Eidsiva-kunder i regionen, mange av dem i Nes, er rammet av et fiberbrudd på en stamnettfiber nord for Eidsvoll.

Jan Erik Hæhre

- Vi jobber for fullt med alt tilgjengelig mannskap for å løse dette, og håper det ikke vil ta så lang tid, sier Bjørn Rognlien, direktør driftsavdelingen i Eidsiva Bredbånd AS. Han forteller at det er snakk om en stamnett-fiber, altså hovedkabelen som står for matingen inn i området.

En komplisert sak

Rognlien forteller at det er en fiber nord for Eidsvoll der det er brudd, og det er en fiber der Eidsiva leier kapasitet av en underleverandør. På Eidsivas nettsider estimerte de først at saken skulle være løst i løpet av natt til tirsdag. Nå er nytt tidspunkt satt til onsdag morgen.

- Men akkurat nå har vi ingen estimert tid. Dette er en komplisert sak, sier Rognlien.

En elv, en veg og jernbanen

Han forteller at det skal skiftes ut 500 meter med kabel. Utfordringen er at de må krysse en elv, en veg og en jernbane.

- Nå jobbes det først og fremst mot Jernbaneverket for å få til en strømutkopling, slik at feilen kan rettes, sier Rognlien. Han lover at hele maskineriet til Eidsiva er satt i sving for å løse saken.

Ikke noe alternativ

- Betyr det at dere ikke har noen back up for dette?

- Vi har ikke det, per i dag, sier Rognlien. Han forteller imidlertid at dette har vært en prioritert oppgave, og en back up-løsning skulle snart vært på plass. Men de rakk ikke det til denne hendelsen, og det beklager Rognlien på det sterkeste overfor bredbåndkundene.

Jobber med alternativer

Han forteller videre at de jobber med alternativer, som er å få datatrafikken via en annen veg. Han kan imidlertid tirsdag formiddag ikke love noe tidspunkt for når dette eller ny kabel er på plass.

Han har ikke oversikt over hvor mange kunder Eidsiva Bredbånd har i Nes.

- Jeg vet bare at vi har ca. 2000 kunder som er rammet av denne feilen, sier Rognlien, som nok en gang beklager overfor kundene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse