FAST PÅ MIDTBANEN: FK Haugesunds Christos Zafeiris fra Auli er her fotografert i intervjusonen etter en eliteseriekamp i fotball mot Rosenborg på Haugesund Sparebank Arena.

19-åring fra Auli trives i FK Haugesund

Christos Zafeiris fra Auli har gjennomført en god sesong for FK Haugesund i Eliteserien i fotball. Det store målet er å få napp i utlandet.

Han er greskfødt, men kom til Norge i 2012 som niåring. I 2014 bosatte han og familien seg på Auli i Nes. Nå, ti år etter at han flyttet fra Athen i Hellas, spiller han fast på midtbanen til FK Haugesund i Eliteserien.

God start

19-åringen fant seg raskt godt til rette i Haugesund og står oppført med 32 spilte kamper i år for eliteserieklubben, som ble nummer 10 i Eliteserien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, det gikk egentlig ganske fort. Jeg fikk vist meg fram og gjorde mine saker bra der fra starten. Jeg fikk raskt tillit fra trenerne, forteller han.

100 PROSENT FOTBALL: Christos Zafeiris (t.h.) fra Auli i duell med Vålerengas Osame Sahraoui i et eliteserieoppgjør tidligere i år.

Han er brukbart fornøyd med at laget endte på en 10. plass i årets eliteserie.

– Det kunne selvfølgelig vært bedre, men vi fikk en tøff start på sesongen. Så klarte vi å snu det og kjempet til slutt om 8. plassen. Det var ganske bra. Med utgangspunkt i den dårlige starten, må jeg si meg fornøyd med sesongen totalt sett. Så får vi satse på en bedre plassering neste år, sier Christos.

ENERGISK MIDTBANESPILLER: Christos Zafeiris i diskusjon med dommer Svein Tore Sinnes.

Han blir også å finne i samme klubb kommende sesong.

– Ja, det er det som er planen. Jeg har kontrakt med Haugesund ut 2025. Det er jo noen år til, smiler han.

Les også
Fra Runnirinken til Capitol One Arena: – Fantastisk og litt uvirkelig

Han legger ikke skjul på at et overordnet mål er å komme til en klubb i utlandet.

– Vi får håpe at klubben er villig til å forhandle og la meg gå hvis det skulle komme et bra tilbud fra en utenlandsk klubb, sier Christos.

Playmaker

På spørsmålet om hva som er hans styrker er på banen, svarer han at han har en god pasningsfot, og at han er flink til å dra av en mann og skape ubalanse. Han betegner seg selv som en playmaker for laget i den offensive delen av spillet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I det defensive vil jeg si at jeg er god en-mot-en og at jeg gjør den jobben som behøves. Jeg har god løpskraft og orker å løpe mye, sier han.

Han har ikke spilt for noen klubb i Nes. Før han kom til Haugesund har han spilt for Fjellhamar, Lillestrøm, Vålerenga og Grorud.

– Jeg har møtt lag fra Team Nes med andre klubber. Det er vel det nærmeste jeg kommer Nes-fotballen, sier Christos.

Han vil bo i Haugesund så lenge han har kontrakt med klubben.

– Så får tiden vise hvor ferden går videre, legger han til.

Les også
R&Å-damene er fornøyd med sesonginnledningen