Ulykkeskvelden: Blålys: Sommerkvelden lørdag 3. august 2019 ble en langt mer alvorlig kveld for de involverte forventet. På Årnes brygge var samtlige nødetater på plass på kort tid. Foto: Privat Foto: Privat

Betinget fengsel etter båtkollisjonen på Glomma

Etter den dramatiske båtkollisjonen på Glomma i fjor sommer er dommen endelig klar.

Den dramatiske saken, som ble omtalt av Raumnes, ble avsluttet i juni. Den tiltalte ble dømt til betinget fengsel i 22 dager, må betale 30 tusen kroner til fornærmede og er ilagt et kjøreforbud for fritidsbåt i ett år.

Etter en lang saksgang har påtalemyndigheten i Øvre Romerike tingrett dømt nesbuen til betinget fengsel. Da den dømte skulle foreta en usving rundt en stillestående motorbåt kolliderte han i motorbåten og ble liggende delvis oppå denne slik at en person – den fornærmede – ble liggende i klem mellom båtene. Den fornærmede ble lettere skadd, står det i dommen.

Personen som er i slutten av 40-årene var beruset og hadde en promille målt på 1,54.

– Én meldte seg raskt til politiet og blåste over det som er lovlig verdi. Deretter ble han sendt videre for blodprøve, sa Foseid til Raumnes i fjor.

Les også
Campingflåte ble redningsbåt

Drama på elva

Ulykken kunne ifølge vitner fått et langt større skadeomfang.

Det fortalte kompisene Kenneth Berntsen og Fredrik Hedberg til Raumnes. De fløyt sammen med seks andre venner i en ombygget campingflåte nedover Glomma. De var vitne til den dramatiske båtkollisjonen og tok en viktig del i redningen av de involverte.

I nyhetsvarselet i Raumnes sin applikasjon fremkom det en feil, den er nå rettet.