FIKK INN FORDELSKORTENE: Fordelskortene man kan få rundt juletider var det Kjell Jevne som i sin tid hadde ideen til. Han mener det finnes potensial til å gjøre mer ut av kortet.

Kjells idé om fordelskort ble raskt en suksess: – Potensial til å gjøre mer ut av det

Kjell Jevne er mannen som i sin tid hadde ideen om å skaffe et fordelskort som skal belønne kunder for å handle på Årnes. Nå gjelder det før jul – men de ser muligheter for å utvide tilbudet til Årnesdagene.

For sju-åtte år siden ble Jevne, som er daglig leder hos henger.no, invitert til et brainstorming-møte for å finne ut hvordan man kan øke den lokale handelen på Årnes. Da kom han med ideen om et fordelskort, hvor du kan få stempel om du handler på en butikk som er en del av handelsstanden på Årnes dagene før jul.

Når du har ti stempler, er du med i trekningen av et gavekort på 10 000 kroner og andre premier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var i forbindelse med julehandelen for noen år tilbake, hvor vi ville få folk til å handle mer på Årnes, at ideen kom til. Jeg tror det har fungert bra, sier Jevne.

Finner det man trenger på Årnes

Jevne er opptatt av at folk skal handle i lokale butikker, og beholde de. Han har også sett at mange lokale bedrifter tidvis sliter med å få det til å gå rundt.

Han mener at hvis man ser seg etter, så kan man finne alt man trenger på Årnes – og ikke nødvendigvis til en dyrere penge.

– Mange tenker nok at ting sikkert er billigst på nett, men det er stort sett likt, egentlig. Mange av butikkene på Årnes er kjedebutikker, og da ligger jo prisen likt her, sier Jevne.

– Vi så jo en veldig god tendens under pandemien. Da handla folk i mye større grad lokalt. Vi vet at det finnes et potensial til å gjøre mer ut av fordelskortet også. Framtidas kort er vel digitalt, som alt annet, legger han til.

Kjempesuksess

Leder i Årnes handels- og næringsforening, Glenn Bekkerud, kan fortelle at fordelskortene har vært en kjempesuksess rundt juletider.

– Vi har trukket ut premier rett før jul blant de som har fått fulle stempelkort, og det har funka veldig bra, sier han.

Det skal ha fått bra helt fra starten av, og Bekkerud mener dette ble en fin ordning for de som uansett allerede handler på Årnes. Han forteller at det har vært mellom 1000 og 1500 kort i omløp hvert år, med 500 innleveringer av ferdig stempla kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om det har generert mer salg i butikkene er han riktig nok usikker på.

– Om fordelskortet bidrar til at flere handler på Årnes er uvisst, men det er jo interessant for kunden, sier Bekkerud.

Synes nesbuene er flinke

– Kan det være aktuelt å utvide slik at fordelskortet kan gjelde andre tider enn i jula også?

– Det har ikke vært snakka om eller diskutert, men det er absolutt en mulighet. Det kan jo være en plan for neste år å kombinere det med Årnesdagene, så det skal jeg ta med meg inn her.

SUKSESS: Glenn Bekkerud slår ikke fra seg ideen om å utvide bruken av fordelskort i handelsstanden.

Bekkerud er ellers veldig fornøyd med hvor mange som handler på Årnes. Han synes nesbuene er flinke til å handle lokalt – uavhengig av fordelskortet. Bekkerud trekker også fram gavekortet som kan brukes i handelsstanden, og kortet som gir ansatte i handelsstanden rabatter i butikkene.

– Det er mange firmaer som er flinke til å gi de bort til de ansatte. Jeg skulle kanskje ønske at flere i kommunen gjorde det samme til sine ansatte, men her er vel problemet at mange av de ansatte ikke er bosatt i Nes selv om de jobber her, sier han.

For mye variasjon i åpningstider

Selv om fordelskortet er populært, synes Jevne det er synd at det fremdeles er en del butikker på Årnes som ikke er en del av handelsstanden. Det største problemet med dette mener han er de forskjellige åpningstidene i sentrum. Mens noen åpner klokka 10, åpner andre klokka 08, og mens noen stenger klokka 15, stenger andre klokka 20.

– Vi hadde en brainstorming i fjor hvor vi skulle snakke om hvorfor ikke alle er med. Det handler vel om at noen synes det er for få fordeler. Før fikk man rabatt på å ha annonser i Raumnes dersom man var med, men nå er det nesten ingen som annonserer lengre, så da er det kanskje for lite fordeler, sier Jevne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når det koster å være medlem bør det være gode nok fordeler for butikkene. Men jeg synes dette med åpningstider er for variabelt, og lite oversiktlig. Det bør gå an å ha det noenlunde likt i en handelsstand.