FULLBOOKET BUFFET: Thorleif og Malgorzata Fjeld feirer nasjonaldagen med både is, pølser og 17. mai-buffé i Kulturkafeen. Foto: Katrine Andreassen

Her kan du spise på 17. mai: – Håper på storinnrykk

– Vi gleder oss og håper på storinnrykk, sier Malgorzata Fjeld. Kulturkafeen er et av spisestedene som holder åpent på 17. mai.

Ingen nasjonaldag uten is, pølser og brus. Men for de som ønsker en mer variert meny, er det også flere muligheter. På Årnes har flere spisesteder åpne dører og serverer middag og varm mat til sultne gjester 17. mai.

– Vi åpner med servering av kaker, pølser, is og kaffe. På ettermiddagen har vi buffé med bordbestilling. Der er alt fullbooket, sier Fjeld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Håper på storinnrykk

Hun håper imidlertid på storinnrykk av folk som vil ha pølse og is. Etter to år med stengte dører på nasjonaldagen er hun spent på hvordan årets feiring blir.

– Da vi hadde åpent 17. mai i 2019 gikk det stort sett i pølser, is og kaker. Vi håper mange vil ha det i år også. Nå er det heldigvis flere steder på Årnes hvor man kan gå ut og spise, og vi håper folk går litt rundt omkring. Da blir det plass til alle, sier hun.

Middag og vafler

I tillegg til Kulturkafeen holder Høvleriet Kafé og Restaurant, La Plaza Restaurant og Bar og Jacky's Bistro og Bar åpent på nasjonaldagen. På menyen står alt fra vafler til middag.

VAFFELFEST: Pamini Parvathithasan hos Jacky's Bistro & Bar starter dagen med vaffelservering og fortsetter med varmretter på ettermiddagen. Foto: John Arne Paulsen

– Denne dagen gleder vi oss til, skriver Høvleriet Kafé og Restaurant på sin facebookside.

Restauranten tilbyr kalde og varme lunsjretter på formiddagen, samt en rikholdig middagsmeny på ettermiddagen. Puben holder åpent utover kvelden.

Jacky's Bistro og Bar har også åpent, og starter dagen med uteservering av vafler, pølse, is og drikke, samt varm mat på ettermiddagen.

– Vi håper på godt og fint vær for alle og ønsker gamle og nye gjester velkommen. Vi gleder oss, sier Pamini Parvathithasan.

La Plaza Restaurant & Bar har også åpent for servering fra formiddagen og utover.